Farkındalık özgürleştirici bir araçtır. Farkındalık ışığını tuttuğun her yer gerçek ile aydınlanır. Herhangi bir şeyin gerçeğini bildiğinde o şeyden de özgürleşmiş oluyorsun. Bir bağımlılığı yok etmenin yolu ondan vazgeçmek ve onunla savaşmak değil onu gözlemlemektir. Savaşmak ve mücadele etmek yıpratır ve sizi yorar. Sadece fiziksel değil, zihinsel ve duygusal olarak tahribata neden olur. Ego ne zaman güçlenirse işte o zaman diğer insanlarla hırs, rekabet ve kıyas başlar. Bunlar da sağlığı olumsuz yönde etkiler.

    Eğer başarıdan bahsedilecekse, bu başarı başka birise zarar vererek elde edilen başarı olmamalıdır. Başarıyı engelleyen şey ego ve açgözlülüktür. Her türlü açgözlülük yaratıcılığı olumsuz yönde etkileyerek başarıyı yok eder. Bu tür cahil yaklaşımlar köleliğe, bilgece tavır ve yaklaşımlar da özgürlüğe götürür. Kendinde bir açgözlülük hissettiğinde ondan kaçma, onunla yüzleş, derinliklerine dal çünkü onun farkına varmadan onu bırakamazsın. Fakat onunla ilgili hiç bir şey gizli kalmayınca açgözlülük buharlaşır. Eğer farkındalık yüksekse , bunun nedenlerini görürsün; neden sana  yapıştığının farkına varırsın. Nedenlerini gördüğünde artık o seni rahatsız etmez.

    Hayatta tüm rahatsızlıklar fiziksel nedenli değildir. Davranışlarını, eylemlerini, duygularını gözlemlediğinde kendi hatalarını göreceksin. Aynı hataları yaptığında genelde temelde hiçbir şey değişmez ve olaylar aynı döngüde devam eder. Ama hatalarını görüp, onlara farkındalıkla bakıp , onları bırakırsan değişim başlar . Bu noktada varoluşsal başarı hayatına girer ve hırs, rekabete bağlı dünyevi başarı son bulur. Çünkü dünyevi başarı  öfke, korku, endişe, gerilim yaratır. Bu duygular da bedeni ve zihni olumsuz etkileyerek psikolojik rahatsızlıklara neden olur. Gerçek her zaman sadedir. Sade olan her zaman net ve açıktır.

   Başka bir gözle gerçeğe bak...!Egonu besleme ve onu güçlendirme. Arzularının, tutkularının, isteklerinin farkında ol ve açgözlülüğün seni yıpratmasına izin verme. Unutma; bir rahatsızlık hemen bedensel düzeyde ortaya çıkmıyor ; bazen yıllarca biriken travmalar, negatif duygusal kayıtlar bir anda şiddetli bir kronik rahatsızlığı ortaya çıkarabiliyor. Bütünsel sağlığa  Dünya Değişi Akademisinde uygulanan Değişim tekniklerini her gün uygulayarak ulaşabilirsiniz. Böylece farkındalık gelişecek, zihin, duygular yatışacak ve  gerçek net bir şekilde ortaya çıkacak. Onu gördüğünde kaçırma ve gerçeği tüm bünyende hisset....İşte o zaman sağlık, huzur, mutluluk, coşku, başarı ve aşk dolu bir hayata kavuşacaksın. Bu yeni hayatın ismi VAROLUŞ olacak.......