Faturayı Güneş’e ödettiler!

Geride kalan Milli maçlar haftasına baktığımızda gördük ki, maalesef Avrupa Şampiyonası’nın ağır travması karabasan gibi üzerimizde duruyor.

Avrupa Şampiyonası’nda futbol ve alınan sonuçlar anlamında dibe vuran Milli takımımızdan, 2022 Dünya Şampiyonası eleme maçlarında Karadağ, Cebelitarık ve Hollanda maçlarında üzerindeki bu ağırlıktan kurtulup özlenen ve beklenen performansı ortaya koymasını bekledik. Ancak gördük ki değişen bir şey yok. Her şey aynı yerde durup duruyor. Tek değişim Şenol Güneş’in biletinin kesilişi oldu. 

Evimizde oynadığımız maçta, Karadağ önünde iki farklı öne geçiyoruz, skoru daha da arttıracağımızı düşünürken, rakibe yakalanıyor ve sahadan beraberlikle ayrılmak durumunda kalıyoruz. 

Hemen ardından gittiğimiz Cebelitarık deplasmanında farka koşup averaj düşündüğümüz maçta, kilidi ancak ikinci yarıda açabiliyor ve maçı kazanıyoruz. Sıradaki mücadele Hollanda ve ilk maçta içeride 4-2 yendiğimiz rakibimiz karşısına çıkarken, bir puan önde ve liderlik koltuğunda olduğumuzu aklımızdan çıkarmıyoruz tabi ki. Hepimizi kahreden, şaka gibi ve bir daha asla aklımıza dahi getirmek istemediğimiz gecenin sonunda, 6-1 gibi utanç verici sonuçla kaybediyoruz. Lider çıktığımız maçın sonunda üçüncü sıraya geriliyoruz.

Sanırım Hollanda’ya yenilmemizi sürpriz olarak nitelendirenimiz yoktur. Bu olası bir sonuç ancak böyle iğrenç skorla değil tabi ki. 

Ayrıca, evinde mağlup etmeyen takımı döverler diyebileceğimiz Letonya ve Karadağ karşısında ikişer farkla öne geçtiğimiz maçlardan beraberlikle ayrılarak yitirdiğimiz dört puan, Hollanda maçının sonucunu bir kat daha ağırlaştırıyor.

Hollanda’ya, anlamsız iki beraberlikle kaybedilmiş dört puanı da ekleyerek beş puanlık bir üstünlükle gidilmiş olsa belki de bu farklı yenilgi oluşmayacaktı. Bu sonuç olsa bile etkisi şu an olduğu gibi yıkıcı olmayacaktı. Neden? Çünkü, hem puan kaybetme lüksümüz, hem de psikolojik opsiyonumuz olacaktı.

Sonuçta durum bu noktaya geldi ve Şenol Güneş’le yollar ayrıldı. Peki yukarıdaki tüm detaylar ışığında Şenol hocanın gitmesiyle iş bitti, sorunlar halloldu mu?

Bakın buradan çok net bir biçimde belirtiyorum. Bu durumun bana göre en az kabahatli öğesi Şenol hocaydı. Ancak fatura ona kesildi. İstifa etmeli miydi? Evet, mevcut tabloya göre etmeliydi. Ancak kesinlikle yalnız o değil, beraberinde Nihat Özdemir de istifasını masanın üzerine koymalıydı. Bu ana kadar ülke futbolunun yönetimine gelmiş en basiretsiz başkan olarak tarihe geçen Özdemir’in de bu tablonun tartışmasız en ağır suçlusu olduğunu, basiretsiz ve beceriksiz yönetimiyle birlikte ceketini alıp gitmesi gerektiğinin altını çizmek gerek. 

Bakalım bekleyip göreceğiz neler olacağını.

Hoşçakalın…