Yaklaşık bir yıl önce, tam da bu kıtaya göç edişimizin ardından yeni yuvamıza yerleşince, yepyeni bir proje geçti gönlümden, arkadaşlarımızla bizde bir yemek sofrasındayken ve ismi gönlümden geçer geçmez de hemen hayata geçirdim. İlk iş olarak ertesi sabah erkenden Instagram sayfasını açtım, sonra da paylaşımlara başladım. Pek çoğunuz ilgiyle ve beğeniyle takip ediyorsunuz ve güzel yorumlarınızla destek oluyorsunuz. Adı “Evde Pişen Gibisi Yok”! İnstagram diliyle #evdepisengibisiyok … Gerçekten de öyle! Katkı maddesiz, trans yağsız, mis gibi evde pişenler hepsi de. Amaç paketli gıdalardan uzak durmak, gereksiz şeker yüklenmemek, çocuklarımızı sağlıklı gıdalarla beslemek, sevdiklerimize hem sağlıklı hem de leziz ikramlarda bulunmak ve parfüm gibi buram buram pastane kokan bir evde hayatı yaşamak, anılar biriktirmek ve ailemizle ve sevenlerimizle bu anları paylaşmak. Sayfayı açtığım ilk günden itibaren çok olumlu tepkiler aldım, bir sürü bilgi edindim ve yeni tarifler öğrendim, bir sürü de bilgi ve tarif paylaştım. Halen de öğreniyorum ve öğrendiklerimi ve uyguladıklarımı keyifle paylaşmaya devam ediyorum. Ne kadar doğru ve yerinde bir karar olmuş. Yarattığı sinerjiden bunu hissediyorum ve çok mutluyum hedefine her geçen gün daha da hızla ulaştığı için. Paylaşımlarım hem İngilizce, hem de Türkçe olduğu için bir anlamda kültürümüzü ve mutfağımızı tanıtmak gibi bir misyon da yüklendi bu sayfa aslında. Üstelik çok yakın bir zamanda erişimi özelden genele açtım ve artık dünyanın her yerinden dileyen herkes erişebiliyor #evdepisengibisiyok sayfalarına ve paylaşımların beğenilme oranı da inanılmaz arttı tabii bu sayede. 

Şunu farkettim. Her çağda matematik hayatımda hep vardı. Dubai’de buna sizinle buluştuğum yazılarım eklendi, içimden geldiği gibi, gönlümden taşa taşa, dilediğimce yazabildiğim ve Amerika’da da #evdepisengibisiyok sayfası açıldı. Her yeni değişim içimde ortaya çıkmayı bekleyen yeni yetenekleri tetikledi ve ne de iyi oldu. Artık 3 ayrı kimliğim var. 24 yıldır akademik ortamda, birebir, internet ortamında ders veren Yüksek Matematik Mihendisi ben Tülin Üzgün Yıldız, Önce Vatan gazetesinde yazılarıyla yer alan Matematik Yıldızı Tülin Yıldız ve şimdi de instagramdaki adıyla #evdepisengibisiyok. Ve hepsinde istemediğiniz kadar matematik hep var! Yazılarımda cümlelerin akışında, sizinle buluşmasında, içeriğin planlı bir şekilde size aktarılmasında ve mutfakta oran orantı, simetri, perspektif, ölçme şeklinde her daim matematk mevcut!

Evet hayatınız çok yoğun olabilir, çocuklar, eş, iş güç, hayatın koşturmacası darken bazı şeyleri es geçiyor olabilirsiniz ama beslenme, yemek kültürü es geçilemeyecek kadar önemli, hele de yetişme çağında çocuklarınız varsa daha da mühim. Bir de yemeği evde pişirmek, onun keyfine varmak, içine koyduğunuz her malzemeden emin olmak, sevdiklerinize sunmak ayrı bir keyif. Ben bu konuda ekstra şanslı olanlardanım. Çünkü eşim de mutfak konusunda çok yetenekli ve her fırsatta mutfağa girip bana destek oluyor. Hatta bazen haftasonları ya da tatil günleri ailecek mutfağa girip beraber emek vermekten, misafirlerimizi ağırlamaktan çok büyük keyif alıyoruz. Tabii bazen şeflerin düellosu da olabiliyor ama hayat akışta ve her anı ıskalanamayacak kadar her rengiyle ayrı güzel. Her yeni renk yaratıcılığınızın tetiklendiği yeni bir fırsat demek. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum #evdepisengibisiyok hesabına verdiğiniz destek için ve hep yanımda olduğunuz için. Yürek dolusu sevgilerimle…