Türkiye'nin tehdit algılamalarında, nüfusu 1,5 milyona düşmüş Ermenistan'ın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Ermenistan yönetimi, Diaspora'nın esiri durumunda ve bu nedenle Türkiye ilişkileri düzeltme yolunda olumlu adım atamıyor.

Sovyet yönetiminin ektiği nifak tohumları, Azerbaycan ve Ermenistan'ı düşman ülkeler durumuna düşürmüştür.

Yukarı Karabağ'a Ermeniler'in yerleştirilmesi, Nahcivan'ın da Ermeni bölgesi içinde bırakılması, iki millet arasında devamlı sorun ve sürtüşme konusunu oluşturmaktadır.

Ermenistan üzerinde Diaspora'nın baskısı, bir yandan ABD ve Fransa'nın da kışkırtmalarıyla Türk-Ermeni ilişkileri gerilemektedir.

Osmanlı yönetimindeki uluslar içinde Ermeniler en iyi uyumu gösteren ve sorun yaratmayan komşularımızdı.

Bu nedenledir ki Osmanlı, Ermeniler için Tebayı Sadıka (Sadık teba) deyimini kullanırdı.

Ermeni vatandaşlarımız asırlarca bu ülkede huzur içine yaşarken bazı art niyetliler ilişkilerimizi sürekli dinamitleme çabası içindedirler.

İstanbul'da Türkçe olarak yayın yapan, Ermeni Cemaatine ait olduğunu iddia eden AGOS Gazetesi'nde 13 Şubat 2004'te ŞAPPARİGCE köşesinde Hrant DİNK, Türk-Ermeni ilişkilerini dinamitlemek için şöyle yazıyordu:

"Ermeni kimliği üzerine (8)

Ermenistan'la tanışmak

"Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.

Yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun.

Bu farkındalığın asıl sorumlusu ise Diaspora'ya yayılmış Ermenilerden ziyade Ermenistan yönetimleridir. Ermenistan hükümetlerinin sorumluluklarının bilincinde olmaları ve gereğini yerine getirmeleri aslolandır"

O günlerde ÖNCE VATAN konuyu gündeme taşımış ve ülkemizde yaşadığı halde TÜRKLÜĞE hakaret eden bu küstah şahsa haddinin bildirilmesi için savcıları göreve davet etmiştik.

HRANT DİNK TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALADI!?

6 Ekim Çarşamba günkü  duruşmasında Türklüğe hakaretini ve yazılarını inkâr eden Hrant DİNK tükürdüğünü yalamış oldu.

Zehir zemberek yazılarıyla Hrant Dink Ermenistan'a hizmet etmiyor, aslında Ermeni vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor.

U dönüşü yapan Hrant DİNK madem 13 Şubat tarihli AGOS'ta yanlış bir ifade kullandı, neden takip eden sayıda düzeltme ve özür yayınlamadı?

Korkunun ecele faydası yoktur.

Türk Atasözü