Duygusal tepkiler kadınların beyninin hem sağ hem de sol yarım küresinde oluşur. Erkeklerde ise sadece sol yarım kürede mevcuttur. Erkeklerin duygularını ifade ederken zorlanmalarının en büyük sebebi bu bilimsel gerçektir. Erkeklerin beyinlerinin sağ ve sol yarımküreleri arasındaki bilgi akışını sağlayan kısım kadınlarınkine göre daha küçüktür. Bu da beynin duygusal sol lob ile mantıksal sağ lob arasındaki bilgi geliş gidişini kısıtlar. Bu yüzden erkekler, herhangi bir durum karşısında beyinlerinin bir lobunu kullanmayı tercih eder. Ya sadece mantıklı karar verir ya da duygusal. Kadınlar, karşılaştıkları durumlar karşısında erkeklerden farklı olarak beyinlerinin her iki lobunu da kullanabilme kabiliyetine sahiptir. Hem duygusal hem mantık çerçevesinden duruma dengeli çözümler üretebiliyorlar. 

İçgüdüleriyle, yüreğiyle, aklıyla hareket eder kadınlar. Kadının fikri beynindedir. Aklı yüreğinde . Erkek kadını sahiplenmez. Erkek kadına eşlik eder. Çünkü kadın, onun gözünde zirvededir. Erkekler savunmasızdır. Çabuk pes ederler. Kadınlar olaya daha geniş çerçeveden bakabilir. Erkeği yönlendirme kabiliyeti çok daha gelişmiştir. Her erkeğin keskin bakışının altında yatan bir çocuk vardır hiç büyümeyen. Ve her erkek, sevgilide annesini arar. İçindeki çocuk o kadına istemsizce bağlanır.

Evrende bazı erkekler vardır. Her şeyleri vardır; Statü, saygınlık, vizyon. Dış görünüşlerine önem veren erkekler vardır. Modayı yakından takip eder. Moda dergileri karıştırır. Hatta stil danışmanları vardır. Toplum içinde hemen fark edilirler. Düzgün diksiyonları ve yüksek mizah anlayışları ile çevrelerinde hemen ufak çaplı bir koloni kurar. Lider vasıflara sahip bu erkeklerin hâkimiyet kurmada da üstlerine yoktur. Ancak bu tür erkeklerin eksik yanları da vardır. Kadın ruhundan anlamak gibi! Anlıyormuş gibi gözükürler. Kompliman ve güzel sözler dillerinden hiç düşmez. Bunların hepsi kendi egolarını tatmin etmek içindir. Bu tür erkekler tüm çabayı kendileri için harcarlar. Onun için güzel giyinir, onun için imaj marker tutar, onun için broşür karıştırır. Yani kendisi için.Kadın da üzerine alınır. Ve mutlu olur. Benim için yapıyor der. Ve erkeğini mutlu etmeye çalışır. Güzel yemekler hazırlar, güzel giyinir, bakımlı olmaya çalışır. Onu mutlu etmek için meleğe dönüşür adeta. Mest olan erkek, kadına teşekkür eder. Egosu kabaran erkek evrene hâkimdir artık. Her şeyi yapabilecek güçtedir. Sonra bir şey olur. Sihir kaybolur. Gerçek hayat yüzlerine çarpar. Tüm çıplaklığıyla. Ve oyun biter.

Sevda kaçsın çayınıza.