Bilindiği üzere, A Milli Takımımız, Katar’daki Dünya Futbol Şampiyonası’na katılmak için hayli zorlu bir yoldan geçmek zorunda. Play-off  kurasında ilk engel Portekiz. Onları devirmemiz halinde de, İtalya – Kuzey Makedonya kapışmasının kazananıyla, muhtemelen de İtalya ile kapışacağız. Tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak play-off'larda rakibimizle 24 Mart 2022 tarihinde oynayacağız. Bu turu geçersek, 29 Mart'ta bu kez play-off finaline çıkacağız. Çok büyük bir sürpriz olmazsa da finalde yer alacak olan takım İtalya olacak.

Söylemek gerek ki; İtalya, Portekiz, Kuzey Makedonya ve Milli takımımızdan oluşan bu dört takımın yolu, diğer iki yolla kıyaslandığında inanılmaz zorlu.

İskoçya, Ukrayna, Galler ve Avusturya’nın yer aldığı A yolu da, Rusya, Polonya, İsveç ve Çekya’dan oluşan B yolu da tartışmasız bizim de içinde yer aldığımız dörtlüye oranla daha rahat.

Tabi ki, Portekiz ve İtalya gibi iki futbol ekolü ülkeyle eşleştik diye oturup enseyi karartmayacağız. Ancak şurası kesin ki, inanılmaz zorlu mücadeleler vereceğiz hedefe ulaşabilmek adına. 

Doğrusu, insan bu noktada iyi başladığımız grup maçlarında, tabiri caizse ‘enayice’ yitirdiğimiz puanları düşündükçe içten içe hayıflanmıyor değil. Çok rahatlıkla grup lideri olarak çıkıp, doğrudan katılabileceğimiz şampiyonaya, maalesef kurtlarla dans ederek katılabilme noktasına geldik.

Dediğim gibi, kara yaslar bağlamayı bir kenara bırakıp, gruptaki ilk ve son maçlardaki havayla, mücadele edip, zoru başarmaya çalışacağız inşallah… 

Hazır Milli takımımızdan bahsetmişken önemli bir noktanın daha altını çizmekte yarar var. Fenerbahçe’nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu doğduğu ülke Hollanda’nın ve kendisini kendi ülke milli takımında oynatmak için uğraşan Kanada’yı bir kenara iterek, Ay Yıldızı tercih etti. Özellikle Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’un yakın markaj ve ikna çabalarıyla “Türkiye” diyen Ferdi, bu durumu henüz resmi olarak duyurmadı. Büyük bir olasılıkla Ocak ayında resmi olarak açıklayacak.

Buradan ifade edeyim ki, bu durum Milli takımımız için çok ama çok büyük bir artı. Hem fiziği, hem futbol mantalitesi hem de karakteriyle son derece iyi bir isim Ferdi. Fenerbahçe’ye sağladığı katkı çok net ve ortada. Pereira’nın sağda da, solda da değerlendirdiği Ferdi tam anlamıyla bir joker. Teknik adamların arayıp ta bulamadığı cinsten bir adam. Bu genç yıldızı Milli takımımıza kazandırmak için emeği geçenleri, başta Hamit Altıntop ve Stefan Kuntz başta olmak üzere kutluyorum. Umarım, uzun yıllar Ay Yıldızlı formaya hizmet eder.

Son bir not; Ferdi yaklaşık üç yıldır Fenerbahçe’de. Artık, ailesinin de desteğiyle Türkçe öğrenmeli. En azından maç sonrası röportajlarını da Türkçe vermeli diyorum. Bu kendisine tartışmasız bir artı olacaktır.

Hoşçakalın…