Cidden çok fazla konu başlığı olan bir haftayı geride kaldı. A Milli Takımın Katar yolunda aşmak zorunda olduğu play-off engelinde önce Portekiz, geçerse ardından muhtemelen İtalya’yla karşılaşacak olması bunlardan bir tanesi.

Bir diğeri, geçtiğimiz yılın şampiyonu Beşiktaş’ın içinde bulunduğu düşüş sürecinde insana, “Yok artık” dedirten, 4-0’lık Giresunspor yenilgisiydi.

Ve son olarak da, zaman zaman yazılarıma konu oluşturan, Galatasaray eski başkanı değerli ağabeyim Mustafa Cengiz’in vefat haberiyle yaşadığım şok geldi. Bu noktada, son dönemde yaşadığı sağlık problemleriyle hepimizi üzen ve sergilediği duruşla, taraflı tarafsız herkesin sevgi ve sempatiyle baktığı Mustafa başkana Allah’tan rahmet, tüm spor ailesi ve Galatasaray camiasına da baş sağlığı diliyorum.

Milli takımımızın 2022 Dünya Kupası’na gidebilmek adına play-off’ta düşebileceği en zor yola ve çekebileceği en zor kuraya düşmesini de daha sonraya bırakıp Beşiktaş’a kısaca bir göz atalım izninizle…

Evet, geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın şu sıralardaki performansına inanmak gerçekten çok zor. Son olarak evinde Giresunspor’a 4-0 gibi farklı bir skorla kaybeden Siyah Beyazlılar, bırakın liderlik ve dolayısıyla şampiyonluğu, bu gidişle ilk beş şansını dahi zora sokar durumda.

Ardı ardına dört Süper Lig maçından da yenik ayrılan Beşiktaş Avrupa’da da sıfır çekmiş bir halde. Oysa sezon başında Siyah Beyazlı takımın bu sezon da ligin tozunu dumana katacağı konusunda, futbol camiası neredeyse görüş birliği içindeydi.

Bir kere takımın başında, ‘Beşiktaş’ın çocuğu’ Sergen Yalçın gibi bir futbol ikonu ve taraftar üzerinde hayli önemli bir sevgi katsayısı, aynı zamanda da çok önemli bir kredisi var.

Bunların hepsi bir gerçek ancak, kim ne derse desin şu anda ortada ciddi bir başarısızlık tablosu var. Giresunspor maçı sonrasında Sergen Yalçın’ın açıklamalarına bakarsak ceketini alıp gideceği sinyallerini, Ahmet Nur Çebi’nin konuşmalarından da Sergen Yalçın’la yolların ayrılmasının uzak bir ihtimal olmadığını anlayabiliyoruz. Buradan çok açık ve net bir biçimde ifade edeyim. Bu durum Beşiktaş için en kötü senaryodur ve asla fayda sağlamaz.

Çünkü, mevcut başarısızlık için fatura çıkarılacak en son isim Sergen Yalçın’dır.

Ayrıca, ‘dere geçerken at değiştirmek’ basiretsizlerin işidir. Eğer böyle bir operasyon gerçekleşecekse de, zamanlamanın şimdi değil, en azından sezon sonu olması gerekir düşüncesindeyim. Üstelik de, bu noktada Sergen Yalçın’ın yerine gelecek hocanın da, kim olursa olsun şemsiyeyi tersine döndürmesi mümkün değil.

Bu arada, tanıyıp çok sevip değer verdiğim sevgili Ahmet Nur Çebi başkanın da böyle bir şey yapacağına kesinlikle inanmıyorum.

Hoşçakalın…