Tarihinin en önemli seçimini yapan Galatasaray kulübün 38. Başkanı olarak Burak Elmas’a müürü teslim etti. Son ana kadar sonucu belli olmayan yarışta Eşref Hamamcıoğlu 1500 Burak Elmas ise 1541 oy aldı. Öncelikle hayırlı olmasını diliyor ve tarihin en genç başkanının omuzlarına binen yükün ağırlığının altını çiziyorum. Galatasaray’a 140 milyon dolarlık kaynak yaratacağını Seçim öncesi açıklayan Elmas, 100 milyon dolarlık bir sponsorluk ve yaklaşık 40 milyon dolarlık da bir bütçe vaad etti.

Yönetiminde Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün gibi isimlere yer veren Elmas’tan büyük beklentiler var.

Seçim öncesi tam anlamıyla bir belirsizliğin hakim olduğu camia ekonominin ağırlığını oluşturduğu tüm sorunların altından nasıl kalkılacağını ciddi anlamda merak ediyor. 

Burak Elmas ve ekibinin içinde bulunduğumuz transfer döneminde 546 milyon liralık harcama limitini nasıl kullanacağı, teknik direktör konusunda Fatih Terim ile masaya otururken nasıl koşullar sunacağını herkes sabırsızlıkla bekliyor.

Beçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Burak Elmas, kendisine ve ekibine gösterilen teveccüh için teşekkür etti. Bu seçimin Galatasaray için çok önemli olduğuna vurgu yapan genç başkanın bir cümlesi vardı ki gerçekten çok önemliydi. “Galatasaray kararını verdi ve hiç kimse kaybetmedi.”

Bu bir seçimin kazanılmasından sonra sarf edilmiş sıradan bir cümle değildi. Bu cümlenin altında seçim yarışında mücadele verdiği tüm diğer adaylarla da fikir birliği oluşturacağının, önerilere kulak vereceğinin ilanıydı. Kuşkusuz verilen mesaj anlamında önem taşıyan bu cümlenin uygulamaya dönüşmesini diliyoruz.

Bu arada, Burak Elmas yönetiminin en büyük avantajı Mustafa Cengiz’in kısa bir süre önce UEFA ile yaptığı Finansal Fairplay (FFP) anlaşması olacak. 

Bu, şu anlama geliyor ki, Galatasaray sattığı kadar oyuncu transfer etmek zorunda kalınmayacak. 

Ancak tüm bunlara karşın toplam borcun yaklaşık 2.7 milyar lirayı bulması yukarıda inmeyi bekleyen bir giyotin gibi asılı duruyor.

Dilerim, ekonomik yapılanma başta olmak üzere, diğer kulüplerle ilişkiler ve tüm alanlarda Burak Elmas ve ekibi başarılı olur.

Son bir cümleyle kulüplerle olan ilişki detayını açmak istiyorum. Mustafa Cengiz başkanın özellikle son dönemdeki kavgacı tavrından uzak, başta ezeli rakip, ebedi dostları Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere, tüm kulüplerle işbirliği adına yapıcı ve kalıcı adımlar atılması gerek. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin de genç ve idealist bir yapıda oluşu, Burak Elmas için hayli uygun bir iklim sağlayacağına inanıyorum.

Hoşçakalın…