Beş duyu organı aracılığıyla dışsal maddi objelerden zevk alınır. Bu objeler gün boyu sizi çeldirerek dikkatinizin dağılmasına neden olur. Böylece hayatın tadı kaçar ve hayattan zevk alınamaz. Gerçek mutluluk yerine yapay bir mutluluk ortaya çıkar. Gerçek mutluluk, her herhangi bir dışsal temas ile ortaya çıkmaz. Gerçek mutluluk, nedensiz olup, özden gelir. Öz zaten mutluluk ve haz doludur. Özdeki gerçek mutluluk ortaya çıktığında duyuların sizi olumsuz yönlendirmesi ortadan kalkar ve kölelik biter. Duyu organlarından elde edilen hazza doğru her bir adım, istekleri ve tutkuları daha da pekiştirerek köleliği artırır. Duyusal özgürlüğe Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim Programları sayesinde ulaşabilirsiniz.

   Değişim Sanatı sayesinde  zihin susar ; birey maddi objelerden uzaklaşarak duyular tam olarak kontrol altına alınır. Böylece duyuların ötesine geçilir. Duyu organları sizi dışa dönük yapar fakat Değişim programları bünyesindeki nefes teknikleri ile  içe dönersiniz ve böylece duyuları maddi objelerden baskılamadan çekersiniz. Bu süreçte zekanın çok önemli bir rolü vardır. Zeka sayesinde doğru ile yanlış, pozitif ve negatif ayırt edilir. Bu ayırt edilme işlemi ile doğru kararlar vererek sabit ve net olursunuz. Dikkati dağıtan unsurlar duyu organlarının üzerinizde kurduğu haz köleliğidir. Bu kölelikten özgürleşince hayatın gerçek tadını alır ve spritüelliğe doğru ilerlersiniz. İçselleştiğinizde karmaşık düşüncelerden uzaklaşırsınız. Sizi negatif kılan duyu organlarının kontrolsüz olmasıdır. Böylece sürekli objelerin peşinden koşulur ve yoğun tutkular ortaya çıkar. Tutkular doyurulmaya çalıştıkça sürekli artar.

    Tutkular alışkanlık ve bağımlılıklara neden olur. Alışkanlıklar doyurulmaya çalışıldığında ve zihin sürekli zevk alma objesine yöneldiğinde zeka pasif hale gelir.  Böylece yaşamın anlamı unutularak hayatın gayesi yitirilir ve mutsuzluk ortaya çıkar. Mutluluk güneşini tekrar ortaya çıkarabilirsiniz; bu güç SİZ'de vardır. Yeter ki farkında olun ve hatalarınızdan kimseyi sorumlu tutmayın. Değişim teknikleri size bilinçlilik kazandırır ve sizi bir çok negatifle yüzleştirir böylece bunların üzerine gidecek, sizi olumsuz olarak engelleyen her türlü eylemden doğal olarak vazgeçeceksiniz. Bu vazgeçme ve ayrılma, sizi özgürleştirerek  farklı davranmanıza neden olacak.

   Değişim ve dönüşüm yolunda duygusal düşkünlük büyük engeldir. Bu engeli gördüğünüzde, gözlemci olarak seyrettiğinizde negatif eğilimleriniz buharlaşmaya başlayacak ve olumsuz istekler azalacak.

   İç dünyanızın sessizliğine, huzuruna, sükunetine dalmak için rahatsız edici düşünceleri, zevkleri, tutkuları bırakmalı ve sizi engelleyen her türlü eylemi pozitif hale dönüştürmelisiniz. Duyuların terbiyesi ve eğitimi sizin sayenizde olur. Zihni durduramazsınız ama onu gözlemleyerek  ötesine geçebilir; zekayı aktif hale getirerek terbiye edebilirsiniz. Bu, kesinlikle mümkündür. İmkansız bir hiçtir. İmkansızı başarmak için sadece kararlı ve istekli olun. Sonsuzluk yolunda varoluşsal başarıyla yükselerek her türlü engeli aşacaksınız...

  

Neval KÜTÜK

Dünya Değişim Akademisi

Değişim Uzmanı