Çekingenlik, kendini verememekten, kendini açamamaktan kaynaklanır. Bir insan kendini eksik hissettiğinde çekingenlik yaşar.  İçinde başka dışında farklı olan insan, kendini başkalarına açamaz. Çekingenliğin altında yatan nedenlerin farkında olunmalı ve iç ve dış dünyalar barışmalıdır.

Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığı ile sunulan ‘’Çekingenliği Giderme Sanatı’’ Değişim Programı ile çekingenliği gidermek için çözüm yolları bularak içsel değişime kucak açacaksınız.  Çekingenliğin altında yatan nedenleri tespit ederek, kendinizi keşfedeceksiniz.

Çekingenliği Giderme Sanatı  Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada çekingenlik ile ilgili farkındalığı güçlendirici  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

‘’Çekingenliği Aşma Sanatı’’ Değişim Programı ile özgüveniniz gelişecek ve kendinizi olduğu gibi kabul edeceksiniz. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayı bırakacaksınız. Samimi olarak kendinizi seveceksiniz. Cesur olacaksınız ve her türlü riski göze alacaksınız. Çekingen olup olmadığınızı anlayınca, çekingenliğin altında yatan nedenleri tespit edeceksiniz.

Mutlu değişimler....