MALZEMELER:
6 ad.orta boy patates
75. gr tereyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
3 ad yumurta sarısı (aklarını bir kaseye alın)
YAPILIŞI:
Patatesleri bol su ile haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Sıcakken tereyağını,tuzunu,baharatlarını ekleyerek karıştırın.Biraz ılınınca yumurta sarılarını ilave ederek tekrar karıştırın.
1/2 saat kadar üzeri kapalı olarak buzdolabında dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz patates karışımını varsa bir sıkma posetine alın.Bir tepsiyi streçle kaplayın. Ve sıkma posetine aldığInız patatesi uzun rulo halinde sıkın. Daha sonra takribi 8-10cm. uzunluğunda kesin.
Yada isterseniz bu işlemi elinizle de yapabilirsiniz. Sıkma poşetiyle daha süratli yapılabilir.
PATATES KROKETLERİ BULAMAK İÇIN:
1su bardağı un
1su bardağı galeta unu
3ad yumurtanın akları
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı sıvıyağ
Rulo kestiğiniz patates kroketleri önce una, sonra yumurta beyazına ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda pembe kızartın..
Afiyet olsun.