3 ad. kağıt helva
300 gr. sade tahin helvası
1 çay bardaği süt
1/2su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
80 gr. tereyağ
ÜZERİNI SÜSLEMEK İÇİN:
File antep fıstık
Ahududu yada frambuaz
YAN KAPLAMALAR İÇİN:
2 paket rulo kat
YAPILIŞI:
Tahin helvasını çatalla ezin.
Bir tavaya tereyağını alın ve kısık ateşte eritin.
Ezilmiş helvayı ekleyerek helvanın ısınarak iyice gevşemesini sağlayın.
Toz şekeri ve kakaoyu ilave ederek karıştırarak şekeri eritin.
Sütünü de ekleyerek pütursüz macun kıvamına getirin.
Kağıt helvalara hızlıca soğumadan kat kat sürün.
Kalan helva kremasını üzerine boşaltın ve yanlarinı da kaplayın. Parlak ve pütürsüz olacaktır.
Kenarları eşit boylarda kestiğiniz rulo katlarla dizin.
Bir kurdela ile bağlayarak güzel bir gorüntü sağlayabilirsiniz.
Üst kısmına file antep fıstığı ve meyve ile süsleyin.
Hem kolay hem çok lezzetli pastanız servise hazır..
Afiyet olsun...