MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
YUFKA ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
1 su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ:
1kg balkabağı (takribi 5 dilim)
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Unu ve kabartma tozunu eleyerek hamuru yoğuracağınız kabın içerisine alın. Zeytinyağ ekleyin ve yavaş yavaş su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamurunuzu rahat açabilmek için 1/2 saat dinlendirin.
Bu arada iç malzemesi için kabakları rendeleyin. Bir tavaya alın ve süt ekleyerek orta ateşte kavurun. Kabaklar yumuşamaya başlayınca fazla suyunu süzerek şekerini ekleyin ve 5 dakika kavurduktan sonra ateşten indirin ve soğutun.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı 6 beze olarak yuvarlayın. 3lü gruplar halinde tabak büyüklüğünde açarak aralarına sıvıyağ sürerek üst üste yerleştirin. Üçlü olarak tekrar yağlayarak yufka boyutunda açarak büyütün. Ortadan ikiye kesin. Yarım daire olan yufkanın geniş kısmına iç malzemesini yerleştirerek rulo kıvırın. Fırın tepsisine gül şekli vererek yerleştirin.
Aynı işlemi diğer hamurlara da uygulayarak etrafına sarın.
Yumurta sarısı sürerek 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Balkanlara özgü bu böreği seveceksiniz.
Afiyet olsun...