MALZEMELER:
2 orta büyüklükte bostan patlıcan
1 kuru soğan
2 çarliston biber
5 ad mantar
1 büyük domates
250 gr dana kuşbaşı
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,karabiber

KIZARTMAK İÇİN:
Ayçiçek yağı
ÜZERİ İÇİN:
Kaşar peyniri rendesi

SÜSLEMEK İÇİN:
Halka kızarmış patates
Halka domates

YAPILIŞI:
Kuşbaşı doğranmış etleri zeytinyağ ile kavurun.Kuru soğanı küçük doğrayın.
Etler önce suyunu salacak,sonra tekrar suyunu çekince,soğanları ekleyin.5 dakika soğanlarla beraber kavurun.Halka doğradığınız biber ve mantarları ilave edin.En son kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesi,biber salçasını,tuz ve karabiberini ekleyerek karıştırın.1,5 su bardağı suyunu vererek düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.(etler yumuşayıncaya kadar)
Patlıcanları enlemesine ikiye bölün,tuzlu suda 15 dakika bekletin.Sudan çıkarın,kurulayın ve orta kısımlarını çıkarın.Çıkan patlıcan içlerini küp doğrayın.
Kızgın ve bol yağda önce içini oyup küp doğradığınız küçük parçaları daha sonrada diğer patlıcanları pembe kızartın.Fazla yağını çekmesi için kağıt havluya çıkarın.
Küçük parçalar halinde kızarttığınız patlıcanları etlerle karıştırın.
Enlemesine bölüp kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye yerleştirin.Orta kısımlarını et karışımı ile doldurun.Üzerine kaşar rendesi ilaveederek 190 derece de ısıttığınız fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Halka kızarmış patates ve domateslerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem lezzetli,hem şık bir sunumdur.
Afiyet olsun...