Bir bebek doğduğunda saf ve masum gözlerle hayata bakar. O yüzden doğal bir zeka gücüne sahiptir, dolayısıyla bebeğin herhangi bir şeye şiddet eğilimi de yoktur.

Bebek büyüdüğünde zeka bastırılır çünkü doğallık yavaş yavaş kaybolur. Çocuğa ne kadar çok şey yasaklanırsa bebek o kadar kendini sıkışmış ve mutsuz hisseder. Böylece şiddet yönelimleri başlar.

Şiddetten kurtulmak için şiddet bastırılmamalı ve zeka uyandırılmalıdır. Zekâ uyanınca mucize gerçekleşir, dayatmalar ve şiddet de ortadan kalkar. Dayatma zeka yoksunluğundan ortaya çıkar, her türlü dayatma zekayı köreltir ve bireyi saldırganlığa yöneltir. 

Zekâ sayesinde tamamen şiddetten uzaklaşabilir,  hem iç hem de dış dünyanıza  barış getirebilirsiniz. Zekâ ve özgürlük sayesinde birey hızla gelişmeye ve yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmaya başlar. Böylece içsel devrim gerçekleşir ve tüm eskiler yok olur. 

Zekâ bastırılmazsa kişilikte de kökten bir değişim gerçekleşir. Yaratıcılık yeteneği artar, ego incelir ve saydamlaşır. Birey artık almakla değil, vermekle ilgilenir. Özgürce düşünce gerçekleştiğinde yıkıcılık da ortadan kalkar. 

Zekâ uyanınca toplumdaki şiddet duracak ve silahlara hatta polislere bile ihtiyaç kalmayacaktır. 

Silâhlı güçler ortadan kalkınca zekasal enerji de serbest kalacak ve zeka artık baskılanmayacaktır. Insanlar özgürce düşünecek, özgürce düşüncelerini dile getirecek, korkulardan bağımsızca yaşayacaklardır. Duygular bastırılmayacak, sinirsel gerilim ve gerginlik de ortadan kalkacaktır. 

Bunun için yapmak gereken şey, insanın kendini gözlemlemesi, her duygunun, eylemin, düşüncenin farkında olmasıdır. Dünya Değişim Akademisi bu konuda insanlığa hizmet etmektedir.120 yı aşkın birçok ilde hizmet veren merkezlerde 60 ‘’ın üzerinde Değişim Programları uygulanmaktadır. 

Değişim programları ,insanı kendi öz varlığıyla tanıştırmakta ve kendisine yaklaştırmakta, kendini bulmasına yardımcı olmaktadır. 

Bilimsel olarak uygulanan nefes teknikleri , duruşlar sayesinde içsel ve dışsal değişim gerçekleşmekte, birey dönüşmektedir. O yüzden bu özel çalışmalara içsel simya yöntembilimi de diyoruz. 

Kişilik bozuklukları ve hastalıklar yok olunca toplum da temizlenecektir . Kendiliğindenlik ve orijinallik ortaya çıkınca bireyin kendine olan özgüveni de artar. 

Yapaylık ortadan kalkar ve gerçek yola adım atılır. Zekayı uyandırıp gerçekleri görmek, gerçekten kaçmamak ve onunla yüzleşmek çok önemlidir. 

Zekâ güneşi içinizde doğunca, artık karanlık ve sis ortadan kaybolacaktır.

Neval Kütük 

Dünya Değişim Akademisi 

Değişim Uzmanı 

www.dunyadegisimakademisi.com

nevalkutuk77@gmail com