Gün geçmiyor ki şehit haberleri almayalım 

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Mardin Polis Özel Harekat Şube Müdürümüz Tufan Kansuva şehit düştü, 1 güvenlik korucusu da yaralandı

Ülkemizde Terör öyle bir hal aldı ki BIÇAK KEMİĞE DAYANDI kavramı yine gündemde olacak 

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI deyimi Çekilen sıkıntı artık katlanılamayacak bir hal almaktadır anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir sıkıntı karşısında son raddeye gelinmesi, sabrın tükenmesi, canın iyice yanması anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Sayın Erdoğan “bıçak kemiğe dayandı” diyen 8. Başbakan oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne dedim; 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bizi izlesinler. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Önümüzdeki günlerde inşallah Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı, terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz" demişti
Başbakan Turgut Özal :‘Bıçak kemiğe dayandı. Bu devlet kan döken teröriste bedelini ödetecek güçtedir.’”
Başbakan Süleyman Demirel ; “Terör örgütü şimdi de masum çocukların canını almaya başladı. Bıçak kemiğe dayanmıştır.”
Başbakan Tansu Çiller : “Terör ya bitecek ya bitecek. Bıçak kemiğe dayandı.”
Başbakan Mesut Yılmaz : “Avrupa terör örgütüne daha fazla kucak açmaya devam edemez. Bıçak kemiğe dayandı.”
Başbakan Bülent Ecevit ; “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Teröre hizmet eden herkes hesabını vermeye hazır olsun.”
Bunu şöyle okumak gerek: 1988- 2011 arası gelmiş geçmiş altı Başbakan da aynı konuda aynı kavramı ya da deyimi yüksek sesle dile getirdi. Bıçak kemiğe dayandı!

1988’den bu yana aradan 31 yıl geçmesine karşın değişen bir şey olmamış; Eski hamam eski tas!

Bundan sonra gelecek Başbakanlar yada yeni adı ile devlet başkanları da belki aynı  kavramı gündeme getirecekler; bir tür havanda su dövmek Derler ki Dört şeyi küçük olsa da, asla küçük görmeyin; bunlar, hastalık, DOĞAL AFET, düşman ve zarardır. Düşman, iç düşmanlar ve dış düşmanlar olmak üzere iki çeşittir. Terörist, ikisinin toplamıdır. Su uyur, düşman uyumaz. Her saniye, hep ayakta ve dimdik olacağız. Vatan söz konusu ise gerisi teferruat bunun siyaseti ve ticareti asla olamaz.

Sabrın da makul bir ölçüsü ve sınırı vardır. Sonunda patlamak gerekir; şimdi böyle bir sürecin içindeyiz. Sabretmek kuşkusuz iyi ve doğru bir niteliktir, ancak bıçak artık kemiğe dayandı; ocaklar sönmesin, nineler, dedeler, analar, bebeler, kardeşler, milletimiz ağlamasın! Aziz vatan birdir ve bütündür; Türkiye’den başka Türkiye de yok tur. Tek bayrak , TEK DEVLET ve tek millet! Bundan ötesi söz konusu bile edilmez, hatta tartışılamaz. 

Hacire Akar'ın oğlunun dağa kaçırıldığı iddiası üzerine HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı eylem diğer annelere de umut oldu. Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia edilen aileler, HDP binası önünde eylem başlatarak çocuklarını istedi. Ailelere destek çığ gibi büyüyor çünki gerçekten BIÇAK KEMİĞE DAYANDI...

Bıçak kemiğe dayandı ki artık aileler bu tür eylemler yapıyorlar aslında bu tür eylemler geç bile kaldı çünkü hiçbir zaman oradaki bu tip terör faliyetleri Kürt halkına hiç bir şekilde hizmet etmemiştir Sadece dağlara PKK terör örgütüne terörist yetiştirmek, çocukları kaçırmak, dağlarda ellerine silah verip devlete ve masum Mehmetçiğimize, polisimize kurşun sıktırmak, gibi hain emelleri olanların asla ve asla amaçlarına ulaşması mümkün değildir.

Emperyalist ülkelerin uşaklığını yapan terörüstlere Amerika başta olmak üzere dış güçlerin nasıl yardımlarda bulunduğu gözler önündedir. Sayın Cumhurbaşkanımız en son harp okulları diploma töreninde yaptığı konuşmada “Fırat’ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur. Fırat’ın doğusunda 2-3 hafta içinde kendi belirlediğimiz şartlar dahilinde, kendi askerlerimizle güvenli bölgeyi oluşturmaya başlamazsak, varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün.” diyerek Türkiyeyi bir yandan oyalayan bir yandanda terörüstlere müttefiklerimiz diyerek sahip çıkan ve onlara ardarda binlerce TIR dolusu silah ve mühümmat yardımını göndermekten de geri kalmama cüretini gösteren küstah Amerikaya meydan okudu.

Kanayan yaramız büyüktür BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR  kesinlikle gereken yapılmalıdır Terör bataklığı kurutulmalıdır. Siyasi maniplasyonlarla vakit kaybedilmemelidir.

Beklentilerimiz ESKİ HAMAM ESKİ TAS  olmasın şeklindedir Millet milli irade ile kenetlenmeye hazırdır  Sen Yürüyeceksin! ki önden Millet de yürüyecek arkandan!