Türk Milleti’nin tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. “Türk” sözü tarihin en eski çağlarından beri kullanılıyordu ve belirli bir kavmin yada kavimler birliğinin adı olarak mevcuttu.İbrahim Güray AYTEKİN

Türkler’in köklü ve çok zengin bir tarihe ve kültüre sahip olması nedeniyle birçok bilim adamı “Türk” adının nereden geldiği hakkında araştırmalar yapmış, bu araştırmalar neticesinde Türk adı ilk defa MÖ. XIV. YY’da “Tik” veya “Tikler” adıyla geçmeye başlamıştır. Diğer bir görüşe göre ise Türk adı MÖ. XIV. YY’dan öncede var olduğudur. Zira Türk ırkının tarihi insanlığın tarihi kadar eskidir. Bu gerçeği kavmi ve milli mitolojilerde ve tarihi oluşumlarda izah eden eski kayıtlarda görmek mümkün olmaktadır.

 “Türk” sözcüğünün tartışıldığı, hatta Anayasa’dan ana kimliğimizi yansıtan bu sözcüğün çıkarılması girişimlerinin sürdüğü günümüzde, göğsümü gere gere, Mehmet Emin Yurdakul’un şiirini aktarmalıyım;

Ben bir Türk’üm dinim, cinsim uludur
Sinem, özüm ateş ile doludur
İnsan olan vatanının kuludur
Türk evlâdı evde durmaz, giderim.

Bu topraklar ecdâdımın ocağı
Evim köyüm hep bu yurdun bucağı
İşte vatan! İşte Tanrı kucağı!

Ata yurdun evlât bulmaz, giderim.

Yaradanın kitabını kaldırtmam
Osmancığın bayrağını aldırtmam
Düşmanımı vatanıma saldırtmam
Tanrı evi viran olmaz giderim.


Tanrım şâhid duracağım sözümde
Milletimin sevgileri özümde
Vatanımdan başka şey yok gözümde
Yâr yatağın düşman almaz, giderim.

Ak gömlekle gözyaşımı silerim
Kara taşla bıçağımı bilerim
Vatanım için yücelikler dilerim
Bu dünyada kimse kalmaz, giderim.

Dağa, taşa, her yere yüreğimizle yazılan bir öz sözümüz var; Ne mutlu Türk’üm diyene! Kimileri okullarda öğrenicilerin hep bir ağızdan adeta haykırdığı v e doğruları yansıtan marşımızı engellemeye çalıştı;“Türk’üm, doğruyum, çalışkanım…” Anlaşılıyor ki içimizde “Türk” gibi görünen karşıtları var. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyu içen, para kazanan, siyasetçi, sözüm ona sanatçı ve aydın geçinenler var.

Milletimiz Ulu bir ÇINAR ağacına benzer. Bu ağacın kökü ve gövdesinin adı TÜRK dür. Dalları ise Türkmen, Kürt, Arap, Laz, Çerkes, Arnavut, Gürcü, Zaza, Ermeni, Rum, vsr etnik alt kimliklerden oluşan çok ulu bir ağaçtır. Aynı ülküler çerçevesinde Anadolunun kadim medeniyetleri ile harmanlanmış ve bin yılı aşkın süredir aynı tarihi birlikte yaşayıp yazmış bir millet olmuşuz ve bu milletin adına da YÜCE TÜRK MİLLET demişiz. 

Şimdi bir traji-komik oyun oynanıyor Sorun “Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür” diyen 66. maddedeki “Türk” sözü bazılarını rahatsızmı ediyor? HDP, “Türk” diyemiyor, Türkiye vatandaşlığı” diyor CHP ile MHP ise “Türk vatandaşlığı” deyimini kullanıyor. Bütün Anayasalarımızda yer alan “Türk” deyimi neden bunca rahatsızlıklara neden oluşturuyor.?

Atlantik Konseyi toplantı’sında görüşülen Phillips raporuna göre “Türkler ve Irak'ın  kuzeyindeki Kürtleri arasında Güven Tesisi” adlı bölümünde “Türkiye’deki Kürtlerin PKK’ya olan kamusal desteğini azaltabilmek için Ankara Kürt kimliğini tanımak için ek adımlar atmalı, Anayasa’da vatandaşlığın temeli olan ‘Türklüğü’ ortadan kaldırmalıdır. PKK sorunu sadece problemi, güvenlik önlemleri ile çözülemez. Nihai çözüm, Türkiye’nin sürdürülebilir demokratikleşmesi ve gelişimiyle birlikte PKK liderleri ve kadrosu için af düzenlemelerinde yatmaktadır.” denilmektedir.

Batının egemen güçlerinin planı belli bu raporda görülüyor. Türk kamuoyunun bunu asla onaylayamayacağı gerçeği nedense hep göz ardı ediliyor. Fakat bu Proje büyük bir proje ve bu projenin adı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP ) tur.

Anımsatmakta yarar var; Türk sözcüğü yalnız 66. maddede geçmiyor. Anayasa’da 10’dan fazla maddede Türk milleti deyimini bulmak ve görmek mümkündür. Türk sözcüğünün kaldırılmasını isteyen emperyal ülkelerin oyununa gelmemek için çok daha dikkatli olmak zorundayız. Ben Türk’üm; Dinim cinsim uludur. Türk evladı evde durmaz giderim. Evde durmaz dinimin, cinsimin gereği özgürlüğe, barışa, aydınlığa, uygarlığa, Cumhuriyete, adalete, kalkınmaya gerekirse savaşa doğru giderim. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE