Burun estetiği ülkemizde bayanların olduğu kadar erkeklerin de tercih ettiği bir ameliyattır. Yüz hatları ile yaşanılan uyumsuzluk sonucu estetik ameliyata başvuranların yanı sıra sağlık problemleri nedeni ile de burun estetiğine başvuran bireyler olmaktadır.

Gerçekleştirilen bu ameliyat ile görünüm açısından, bireylerin yüz hatlarına uygun olarak ve istekleri doğrultusunda, burun olması gerekenden kalın veya ince olduğunda, hoş görünmeyen bir kemer bulunduğunda ya da burunların uç kısmı aşırı derecede sarkık olduğunda burun estetiğine başvurulmaktadır. Sağlık açısından ise nefes almayı zorlaştıran kemik, burun etleri, polip gibi etmenler için burun estetiğine başvurulmaktadır.

Meme estetiği ameliyatı da bireylerin isteklerine göre farklılık göstermektedir yani büyültme, küçültme ve dikleştirme operasyonları farklı yapılmaktadır. Operasyonlar sırasında genel anestezi yapılmaktadır.

Meme büyültme ameliyatlarında, içi sıvı silikon dolu protezler memelerin başından ve meme altından açılan 4 cmlik kesikler ile yapılmaktadır. İçi sıvı silikon dolu olan protezler, meme dokusunun altına ya da göğüs kasının arkasına yerleştirilmektedir. Bu operasyonlar sırasında farklı protez çeşitleri kullanılmaktadır. Hasta tercihine ve göğüs yapısına göre protez seçimi yapılmaktadır. Bu protez çeşitleri arasında en fazla tercih edilen ise damla şekilli protez olmaktadır.

Meme küçültme operasyonunda, bireyler bilgilendirildikten sonra 30 yaş üzeri hastalarda mamografi istenir. Mamografi sonuçlarına göre operasyon esnasında çıkartılan materyalin patalojiye gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilir. Bu operasyonunun yapılacağı kişi ideal kiloda olmalıdır.

Meme dikleştirme operasyonu, meme küçültme operasyonuna göre daha kolay gerçekleştirilen bir ameliyattır. Meme dikleştirme operasyonunda öncelikle meme başındaki geniş alan küçültülür ve meme hacminin uygun olması doğrultusunda dikleştirme operasyonu gerçekleştirilir.

Birçok estetik uygulamada olduğu gibi saç ekimine karar veren kişiler bu noktada fiyat konusunda bilgi sahibi olmak isteyecek ve piyasa araştırması yapacaklardır. Ancak bu şekilde ortalama fiyatlar hakkında bilgi sahibi olsalar da saç ekimi fiyatları değişiklik gösterdiği için net ve doğru sonuçlara ulaşamazlar. Bu doktorlarını muayene edilmesi sonucunda mümkün olacaktır. Çünkü fiyatlar saç ekilecek alana, uygulanacak yönteme, seçilen hastaneye göre de değişmektedir.