Jel ilaçlama uygulamasında, diğer ilaçlama uygulamalarına göre farklı bir yöntem uygulanır. Jel ilaç mekân içerisinde pencere ve kapı boşlukları, dolap içleri, parke boşlukları gibi yerlere sürülerek, ilacı yiyen haşerenin yuvasına dönerek ölmesi sağlanır. Jel ile ev ilaçlama ile mekan içerisinde bulunan aralıklar ve böcekler için kesin çözüm sağlayacaktır. Bu tarzda işlemerin tam olarak çözüm sağlaması için sizlerde kesinlikle dikkat etmelisiniz ve ilaçlama türlerinden en iyisini tercih etmelisiniz.

Diğer böcekler ise, yuvasında ölen haşere leşlerini yer ve zehirlenerek toplu ölüm gerçekleşmesi sağlanır. Jel ilaçlama uygulaması mekânını terk etmek istemeyen yâda terk edemeyen insanların tercih ettiği bir uygulamadır. Jel ilaçlamada mekânınızı terk etmenize gerek kalmadan temizlik sağlanmaktadır. Jel ilaçlama 2000'li yıllardan itibaren ülkemizde kullanılmaya başlanmış, uzun süre etkisini koruyan haşere ilaçlama uygulaması olmaktadır. Jel ilaçlama uygulaması bireysel olarak bilinçsizce yapılırsa etkili sonuçlar vermez. Çünkü jel ilacın nerelere ne kadar uygulanacağı profesyonellik gerektiren bir sistemdir. Ayrıca tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden bu tarz ilaçlama işlemlerini doğru bilen ve önceden tecrübeli olan kişilerce yapılması doğru olacaktır. En doğru ev ilaçlama yöntemi uygulanarak çok daha sağlam bir sonuç elde edilmiş olacaktır. Bunun için ev ilaçlama yöntemleri en doğru şekilde uygulanması gerekmektedir. Bu tarz yöntemler doğru bir şekilde yapılırsa eğer kendinize göre daha iyi bir şekilde ilaçlama yapılmış olabilecektir. Bu yüzden de ilaçlamların hepsi en doğru şekilde yapılmış olacak ve güzel bir şekilde ilaçlama sonunda evinizdeki artıları ve değişimleri sizlerde görmüş olacaksınız. Bunları en doğru şekilde uygulayarak kendi yaşam alanınızı güzel bir hale sokabileceksiniz.

Bu nedenle jel ilaçlama yasal çalışan kişiler tarafından ve uzman ilaçlama ekibine sahip ilaçlama şirketleri tarafından yapması gerekmektedir. Jel ilaçlama tercih edilecekse yönteminin özellikleri bilinmelidir. İnsan ve çevre sağlığı üzerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır. İlaçlama öncesinde herhangi bir hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Ve en önemlisi ilaçlama sonrasında da temizlik yapmanıza gerek yoktur. Jel ilaçlama uzun süre etkisini sürdürerek evinizi koruma altında tutabilmektedir.