Faizsiz Konut almak istiyorum diyenler dikkat günümüzde faizlerin çok fazla yükselmesi ve dini açıdan faizin en azının dahi alınması ya da verilmesi uygun olmadığı için bir çok ev almak isteyen ancak yeterli parası olmadığı için de kredi çekmek dışında başka bir seçeneği olmayan kişiler faizsiz konut sahibi olmanın yollarını arıyor.

Faizsiz Konut Alım Satım İşlemi Yapan Firmalar Nasıl Çalışır?

Hiçbir kredi olmadan konut satışı yapan firmalar ve kurumlar ev sahibi olmak isteyen müşterilerine faizsiz ve hiçbir vade farkı olmaksızın ev sahibi olma imkanı sunuyor. Gelir durumlarına göre ve peşinat oranına göre hazırlanan ödeme planları sayesinde ev sahibi olmak isteyen müşteriler faizsiz olarak konut sahibi olabiliyor.

Faizsiz konut almak istiyorum ya da faizsiz taksiyle konut almak istiyorum diyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Faizsiz Konut Satışı Yapan Kurumlara Ne Kadar Güvenebiliriz?

Hiçbir faiz veya kredi olmadan sadece peşinat ve gelir durumuna göre müşterilerine ödeme planları oluşturan kurumlar arasında Eminevim, Fuzulev ve Birevim bulunmaktadır. Bu kurumların faizsiz konut sahibi olma konusunda çalışma yapıları birbirine oldukça benzerdi ve bu firmalar yardımlaşma usulü ile faizsiz bir şekilde müşterilerine konut, araç arsa gibi alımlarda büyük destek veriyor. Faizsiz konut alma konusunda bankalardan farklı bir şekilde çalışan bu firmalar faizsiz konut sahibi olmak isteyen müşterilerine yasal açıdan hiçbir güvence sunmuyor ya da hukuki açıdan hiçbir garanti vermiyor. Faizsiz konut almak istiyorum diyenlerin dikkat etmesi gereken avantajlar ve dezavantajlar aşağıda sıralanmıştır.

Faizsiz Konut Alma Sisteminin Avantajları

  1. Hiç peşinatsız ya da çok düşük peşinat miktar ve oranları ile giriş yapılabilir.
  2. Kredi ile elde edemeyeceğiniz konut ya da arsa gibi gayrimenkullere sahip olabilir,
  3. Araba ya da arsa gibi elinde olan yatırımları peşinat olarak sunabilir,
  4. Yakın zamanda hukuki takip yaşamış olsan dahi sisteme giriş yapabilirsiniz.

Faizsiz Konut Alma Sisteminin Dezavantajları

  1. Kurum giriş katılım ücretlerinin yüzde 7 ila yüzde 12 arasında değişiklik göstermesi ve verdiğiniz bu katılım ücretinin gelecekte vazgeçme durumunda geri ödenmemesi,
  2. Çekiliş sıranıza bağlı olarak sahip olmak istediğiniz evin fiyatının artması,
  3. Hem taksit hem de oturduğunuz evin kirası sebebiyle bütçenizde sıkıntıya sebep olması,
  4. Gelirinizin durumuna göre kefil talep etmesi.