Büyük işletmeler, fabrikalar ve büyük alanlarda, en çok tercih edilen jeneratör türü olan dizel yakıtla çalışan jeneratörler, 24 saat çalışma prensibine göre üretilirler. Uzun yıllar sorunsuzca çalışabilen dizel jeneratör, motor ve alternatör denilen önemli bölümlere sahiptir.

Elektrik kesintileri olması halinde büyük sorunlar yaşanabilecek işletmelerde ve hastanelerde, tercih edilirler. Otomatik olarak devreye girdiklerinden dolayı, elektrik kesintisinden etkilenmezler. Yakıtları olduğu sürece sorunsuz bir şekilde çalışırlar. Ekstra bir bakıma gerek duymazlar ve yalnızca periyodik bakımlarının yapılması yeterlidir.

Dizel Jeneratör Özellikleri

Bu tür jeneratörler, büyük boyutlarda olduklarından ve yüksek düzeyde ses ürettiklerinden, kabinli olarak tercih edilirler. Kabin, yüksek düzeyde olan ses oranını, minimuma indirir. Dizel jeneratör, sabit olabildiği gibi römorkör ile beraber taşınabilir duruma da gelebilir.

Ürettikleri elektrik akımına göre de farklı türlerde üretilirler. Genelde alçak, orta ve yüksek gerilim elektrik üretecek şekilde imal edilirler.

Alçak gerilime sahip jeneratörler, ev ve işyerlerinde kullanılırlar. Yüksek gerilime sahip jeneratörler ise fabrika ve hastane gibi büyük alanlarda kullanılırlar.

Dizel Jeneratör Avantajları

Dizel jeneratörler, özellikle hastanelerde oldukça işe yararlar. Hastanelerde elektriklerin kesilmemesi, hayati önem taşır. İçinde bulundurduğu cihazlar (yaşam destek ünitesi gibi) sürekli elektriğe ihtiyaç duyar.

Fabrikalarda günlük yapılan üretim, elektriğe bağlı olarak yapılır. Elektrik kesintilerinin bir gün sürmesi, fabrikaların bazen yüksek miktarlara ulaşan, üretimlerine sekte vurabilir. Bu yüzden bu alanlarda da elektriklerin sürekli olarak bulunması gerekir.

Jeneratörlerin teknik özellikleri hakkında bilgi almak için; http://www.ankamakina.com.tr/dizel-jenerator adresini ziyaret edebilirsiniz.