Bebeklerinizin zihinsel gelişiminde etkili olan oyuncak modellerini seçerken ise bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Oyuncak seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken nokta bebeğinizin yaşı ve kaç aylık olduğudur. İlk 3 aylık döneminde olan bebekler için hafif ses çıkartabilen yatak dönenceleri ve oyun halıları satın alabilirsiniz. Bu tür oyuncaklar bebeklerinizin ilgisini çekmesinin yanı sıra aynı zamanda görme ve duyma gibi yetilerini de geliştirebilecek nitelikte oyuncaklardır. 3 ile 6 aylık dönemdeki bebeklerinize ise daha karmaşık yapıya sahip ayrıntılı oyuncak modelleri satın alabilirsiniz. Örneğin çıngırağı değiştirebilir ya da sesli kitaplar alabilirsiniz.

1 yaşındaki bebeklere ne tür oyuncaklar alınmalı?

Bebeğinizin 6 aylık döneminden sonra ise artık pek çok şey bebeğiniz için değişmiştir. Bebeğiniz artık kendi başına oturabilir ve her şeyi anlayabilme, dokunabilme yetilerine sahip olmaya başlamıştır.

Bu dönemden sonra artık basit eşleştirmeler yapabileceği oyuncaklar alabilirsiniz. Bebeğinizin kavrayabileceği büyüklükte arabalar ile bebeklerinizin oynamasına izin verebilirsiniz. 1 yaşına doğru yaklaşan bebeklerinize ise büyük parçalı legolar, düğmeli ve ses çıkartan uzaktan kumandalı oyuncak arabalar satın alabilirsiniz.

Ebebeynler olarak unutmamanız gereken en temel nokta ise her zaman kaliteli ve güvenilir markalardan alışveriş yapmanız gerektiğidir. Keskin sivri uçlara sahip olmayan ve bebek sağlığı için özel malzemelerden üretilmiş olan oyuncak modelleri arıyorsanız http://www.oyuncakdunyasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.