Arsa satın alırken kişilerin birçok kurala dikkat etmesi ve emlak danışmanı, ekonomist gibi bilir kişilerin görüşlerine de başvurulması gerekmektedir. Arsa satın alırken arsanın bulunduğu bölge, arsanın büyüklüğünden daha büyük önem taşımaktadır.

Kazançlı bir arsa almak için kişilerin, kazandıran bölgelerdeki arsalara yatırım yapması önemlidir. İnternet ve gazete üzerinde birçok sahibinden satılık arsa ilanı bulmak mümkündür. Bu ilanlar içerisinden arsa seçilirken, birçok noktaya dikkat edilmelidir. Arsanın bulunduğu muhitin gelişme oranı, ileride ne kadar değer kazanacağı gibi birçok nokta incelenmelidir. Kazançlı yerlerden arsa satın alındığında arsa kısa sürede satın alma masrafını kendi kendine amorti etmektedir. Bu nedenle kazançlı arsalar seçilmelidir.

Arnavutköy Arsaları Değerleniyor

İstanbul, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. İstanbul içerisinde bulunan birçok ilçe kazanç getiren arsalara sahiptir. Geçmiş dönemlerde Arnavutköy, sadece doğa ile iç içe yaşamak isteyen kişilerin tercih ettiği bir muhit olarak bilinmekteydi. Son dönemlerde İstanbul ve Türkiye için inşasına başlanan önemli projelerin bir kısmı Arnavutköy’de geçmektedir. 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul projeleri Arnavutköy'de satılık arsa fiyatlarının bir anda artmasına neden oldu.

Değerleri 10 Kat Arttı

Hem yurt içi hem de yurt dışından birçok Arnavutköy yatırımları tercih edilmeye başlandı. Bölgeye hem yatırım hem de yaşamak için tercih edilen bir bölge olması, buradaki arsa sahiplerinin de yüzünü güldürdü. Bir anda 10 kat değerlenen Arnavutköy arsalarının yanı sıra İstanbul’un Çatalca'da satılık arsa fiyatları da yatırımcıların merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Yeni projeler ile her geçen gün değerlenen bu bölgelerden ekonomist ve emlak danışmanları en iyi zaman olduğunu belirtti.