İnsanların arzu ve istekleri, teknolojinin sürekli değişim göstermesiyle birlikte farklılık göstermektedir. En iyisi var olunca sürekli daha iyisini isteyerek bir nevi teknoloji alanına devamlı olarak açlık hissine düşmektedirler. Bu durum aynı zaman’da bilgi ihtiyacına dayalı olarak ta ortaya çıkabilmektedir. Buna en büyük örnek televizyonda yer alan haber programlarını ele alabiliriz. Haber programları videolu ve sözlü olarak izleyicilere gün ortası ve akşam saatlerinde başlayan ana haber bültenleri doğrultusunda gün içerisinde oluşan tüm haberler başlıklarını bir araya getirerek sunmaktadır. Bu durum her ne kadar idari bir konu olarak görülse de günümüzde teknolojinin hızlı bir akım sağlaması insanlar üzerinde de hızlı bir hayat felsefesini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenden ötürü televizyonda yer alan haber programları izleyiciler için kısıtlı ve az sayıda haberlerin sunulmasını ön görmektedir. Tamda bu konuda internette yer alan değişikliklerde izleyicileri farklı bir arayış içerisinde sürüklemiştir. İnternette oluşan gelişimler neticesinde birçok haber sitesinin yayına girmesi gündemden haberdar olmak isteyen kişilerin ilgi odağı haline gelmekte.

VİDEO’LU HABER SİTELERİ

Bu tür haberler başlıklarını sunan sitelerin içerisinden en çokta videolu haberler sunan internet haber siteleri ilgi görmektedir. Nedeni ise haber okumak isteyen kitlenin genellikle yazısal olarak sunulan haber içeriklerinden çok videolu ve sesli olarak anlatılan haber sitelerini daha çok tercih edilmesinden ötürü kaynaklanmaktadır. Buna dayalı olarak günümüzde birçok kaliteli haber siteleri içeriklerinde genellikle haber içeriği ile alakalı video’da yayınlayarak okuyucunun memnun kalmasını sağlamaktadır. Videolu olarak belirtilen haber başlıkları, diğer haber başlıklarına göre daha fazla okunma sayısına ulaşırken, aynı zaman’da son dakika haberler unsurunu taşıyan sıcak haber başlıkları da en az videolu haberler kadar ilgi çekmekte.

EN GÜNCEL VE SON DAKİKA HABERLER

Okuyucuların bu tür haber sitelerinden istedikleri en önemli etken haberlerin anında paylaşılarak bilgi sahibi olmaları ve aynı zaman’da son dakika haberlerinin detaylı bir biçimde kendilerine aktarılması üzerinedir. Bu tür siteler genellikle daha çok fazla kitle tarafından günde en az 2-3 defa ziyaret edilmektedir. Buna hitaben gün içerisinde günlük istatistik verilerde milyonlara ulaşan haber siteleri ülkemizde mevcut bir hal almış bulunmakta. Bu durumun en büyük etki yaratan nedeni ise son zamanlarda gündeme gelen darbe olayları ve darbe olaylarına ilişkin operasyonlar ile ilgili haberler başlıklarının var olmasından kaynaklanmaktadır.

Bu tür güncel sitelere erişim sağlamakta oldukça kolay bir durum almakta, son dakika haberler üzerine bilgi sahibi olmak isteyen kişiler Google’nin haber okuyucuları için hazırlamış olduğu Haberler menüsünden birçok kaliteli haber sitesine ulaşmalarını sağlamaktadır. Aynı zaman’da bu siteler içerisinde oldukça popüler bir yer edinen www.ajanshaber.com adlı haber sitesine de erişim sağlayarak en güncel ve son dakika haberlerine ilişkin yeni içerikler hakkında bilgi sahibi olabilmektedirler.