TORİNO - UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Trabzonspor, Torino'da Juventus'a 2-0 yenildi. Goller Osvaldo ve Pogba'dan geldi.

Mücadelede ilk tehlikeli atak 5. dakikada yaşandı. Sağ kanattan gelişen Juventus atağında, Isla’nın ceza sahasına yerden ortasında ceza sahası içinde Tevez, topa bekletmeden vurdu ancak meşin yuvarlak kale direğinin üstünden dışarı çıktı.

15. dakikada Tevez’in sağ kanada açmak istediği top, Aykut Demir’in yüzüne çarparak yön değiştirdi ve Osvaldo’nun önüne düştü. Kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Osvaldo, topu Trabzonspor ağlarına gönderdi. 1-0 

27. dakikada gelişen Trabzsonspor atağında Özer Hurmacı, Juventus ceza sahası yayı önündeki Emre Güral’a pasını aktardı. Emre Güral'ın dönerek yaptığı vuruşta kaleci Buffon, tek hamlede topu kontrol etti.

29. dakikada Tevez’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Isla, Aykut’tan çalımla sıyrıldı. Bu futbolcunun karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda kaleci Onur topu çeldi.

30. dakikadaki Juventus hücumunda sol kanattan Peluso’nun ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Tevez’in vuruşunda meşin yuvarlak kalenin sağından az farkla auta çıktı.

40. dakikada Trabzonspor ceza sahasına sağ kanattan giren Isla daha müsait konumdaki Tevez’e topu aktardı. Vücut çalımıyla Mustafa Yumlu’yu ekarte eden Tevez'in yaptığı vuruşta kaleci Onur topu güçlükle kurtardı.

50. dakikada Pogba’nın yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşta, top az farkla dışarı çıktı.

51. dakikada Tevez’in ara pasıyla Trabzonspor ceza sahasına girerken topla buluşan Osvaldo’nun şutunda kaleci Onur Kıvrak gole izin vermedi.

55. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Juventus savunmasının uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Olcan Adın, müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak auta gitti.

71. dakikada ceza sahasının solundan girerek, müsait durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla kale çizgisine paralel şekilde gitti. Yusuf Erdoğan’ın sağdan tekrar çevirdiği topu altıpastaki Olcan Adın ağlarla buluşturdu, ancak pozisyon gol değeri kazanmadı. Maçın yardımcı hakemi, Yusuf’un topu dışarıdan çevirdiğine hükmetti.

89. dakikada orta sahada topu kapan Colman, Henrique ile paslaşmak isterken Juventus defans elemanlarına çarpan topu tekrar önünde buldu. Yaklaşık 20 metreden attığı şutta top az farkla auta çıktı.

90. dakikada Trabzonspor ceza sahasında Llorente ile verkaç yapan Pogba’nın vuruşunda top, önce Aykut Demir'e çarptı, sonrasında da direğe çarparak, dışarı gitti.

90+3. dakikada Trabzonspor ceza sahasının solunda topla buluşan Giovinco’nun çaprazdan yaptığı vuruşta,kaleci Onur Kıvrak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90+4. dakikada sağ kanattan gelişen Juventus atağında Tevez, topu penaltı noktasına ortaladı. Gerilerden gelen ve müsait durumda olan Pogba, düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşma, Juventus'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Dik oynadık

Trabzonspor’da, teknik sorumlu Hami Mandıralı, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Bugün için futbolu dik oynayacağız dedik. Bizim orada horon dik oynanır. Bugün Juventus karşısında futbolu dik oynadık. Oyunun genelinde kalitemize yakışır futbol sergiledik. Oyuncularımız olağanüstü mücadele ettiler” diye konuştu.

Futbolda zaman zaman talihsizlikler yaşanabildiğini dile getiren Mandıralı, “Biz yakalayınca atamıyoruz, onlar yakalayınca atıyorlar. Oyuncular hiç oyundan kopmadı. Özellikle ikinci yarı değişiklilerden sonra kontrataklar yakaladık ama sonuçlandıramadık. Arkasından talihsiz, bireysel hatadan kaynaklanan ikinci gol geldi. Bizde genelde maç kazanıldıktan sonra kutlanır ama ben oyunlarından ötürü tebrik ediyorum onları. Elimizden geleni yaptık. Sonuçta karşımızda Juventus vardı” ifadesini kullandı.

Mandıralı, "İkinci maç için umudu yokmuş gibi anlaşıldığını" ifade eden bir gazeteciye ise şu yanıtı verdi:

“Onlar nasıl 2-0 yendiyse, biz de onları orada 3-0 yeneriz. Futbol bu yüzden kitleleri peşinden sürüklüyor. Sonucu açık bir oyun. Bugün takım olarak güzel şeyler yaptık. İkinci yarı Juventus gibi bir takımı baskı altına aldık. Dikkat ederseniz, iki önemli oyuncusunu oyuna aldı. Demek bizden çekindiler, korktular ki böyle değişiklik yaptı. Ben ondan dolayı oyuncularımı kutladım.” 

Maç sonrası bazı taraftarların sergilenen futboldan memnun olduğunu kendilerine aktardığına da değinen Hami Mandıralı, ellerindeki mevcut kadroyla en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Juventus karşısında sahaya çıkan kadroda 7 oyuncunun defansif özelliklerde olduğunun hatırlatılması üzerine Mandıralı, “Juventus, İtalya’nın lideri. Aslında bize çok baskı yapmadılar. Biz başlarda biraz panik yaptık. Üçlü orta saha oynamamız, defans ağırlıklı gözükse de Pirlo’nun önderliğinde atılan paslarla forveti desteklemesi nedeniyle bu oyun düzeniyle saha çıktık. Onu göze almak durumunda kaldık. Sonradan değişiklikleri yapmak zorunda kaldık, çünkü istediğimiz gibi gitmedi” değerlendirmesinde bulundu.

İyi oyun çıkardık

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, rakipleri Trabzonspor’un bu akşam iyi bir oyun çıkardığını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 2. turu ilk maçında Trabzonspor’u, kendi saha ve seyircisi önünde 2-0 yenen Juventus’un teknik direktörü Conte, maçın ardından basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor’un Türkiye’nin büyük takımlarından biri olduğunu bildiklerini ifade eden 44 yaşındaki teknik adam, “Trabzonspor’un bu akşam çok iyi bir oyun çıkardığını düşünüyorum. Baktığınız zaman Trabzonspor, Avrupa Ligi’nde Lazio’nun önüne geçerek çok büyük bir başarı elde etmişti aslında. Çok önemli oyuncuları var. Zokora, Bosingwa, Mierzejewski gibi” diye konuştu.

İlk yarıda maçta fark yaratabileceklerini düşündüğünü ancak oyunun böyle gelişmediğini dile getiren Conte, “Özeleştiri yapmam gerekirse ilk yarıda daha iyi bir sonuç alabileceğimizi düşünüyordum. Son 20 dakikada Trabzonspor ataklarını artırdı. Biz de oyunda risk aldık. Bir gol için oyunu tehlikeye atmak da bir risk görmüyorum” ifadesini kullandı.

Bu arada, Conte’nin basın toplantısından önce bir Türk gazetecinin Juventus’un İstanbul’da kar yağışı nedeniyle iki günde oynadığı Galatasaray maçını ima ederek, “Haftaya Trabzon’da kar var” demesi, Juventus Teknik Direktörü Conte’yi güldürdü. Conte, “Umarım bu sefer böyle olmaz. Türkiye'den mi gelmeleri gerekiyordu beni güldürmeleri için. İtalyan gazeteciler beni hiç güldürmüyor" dedi. 

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Anji-Genk: 0-0

Dinamo Kiev-Valencia: 0-2

PAOK-Benfica: 0-1

Liberec-AZ Alkmaar: 0-1

Chornomorets Odesa-Lyon: 0-0

Dnipro-Tottenham: 1-0

Juventus-Trabzonspor: 2-0

Esbjerg-Fiorentina: 1-3

UEFA Avrupa Ligi'nde rövanş maçları 27 Şubat Perşembe günü oynanacak.

 Muhabir: Barış Seçkin, Ömer Hakan Kibar