ANTALYA - Süper Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk iki haftasını galibiyetlerle kapayan Antalyaspor, tarihinde ikinci kez bunu başardı.

Sezona geçtiğimiz yıl takımı Süper Lig'e çıkarmayı başaran teknik direktör Yusuf Şimşek yönetiminde giren ve kadrosunu dünyaca ünlü Kamerunlu oyuncu Samuel Eto'o'nun yanı sıra, Josip Kvesic, Ondrej Celutska, Diego Angelo, Serdar Özkan, Mbilla Etame ve Dejan Lazarevic ile güçlendiren kırmızı-beyazlı takım, Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Medipol Başakşehir'i 3-2 yenme başarısı gösterdi.

Ligin ikinci haftasında kendi sahasında ligin önemli takımlarından Gençlerbirliği'ni 3-1 yenen Akdeniz ekibi, tarihi bir galibiyete imza attı.

Gençlerbirliği karşısında, özellikle sahada 90 dakika kalan Dejan Lazarevic, Samuel Eto'o ile oyuna ikinci yarı giren Mbilla Etame ve Serdar Özkan'ın performansları galibiyette etkili oldu.

Tarihinde ikinci kez ilk iki haftada 6 puan

Antalyaspor, tarihinde ikinci kez sezonun ilk iki maçından galibiyetle ayrılarak, hanesine 6 puanı yazdırmayı başardı.

Kırmızı-beyazlılar daha önce aynı başarıyı 2011-2012 sezonunda 1-0'lık skorlarla Gaziantepspor ve Kayserispor karşısında elde etmişti. 

Antalyaspor, Süper Lig'de yer aldığı 19 sezonda ise ikinci kez ligin ilk iki haftasında 6 gol attı. Kırmızı-beyazlılar, daha önce 1995-1996 sezonunda Bursaspor karşısında aldığı 4-2'lik galibiyet ve Kocaelispor'la oynadığı ve 2-2 biten maçlarda 6 gol atmıştı.