Değerli okurlarım anlatmakla, yazmakla bitmeyecek   bir tehlikeyi ( Sosyal Medya) sonlandırmaya bir bölüm daha kaldı. Daha evvel sizlerle “yaşadığımız coğrafyada ‘Sosyal Medya’  ile  harmanlanmayan  bir makalenin benim nazarımda  hiçbir değeri  yoktur.” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştum. Düşüncemin arkasındayım.         

‘Dünyanın en  etkin  gücünü   hangi kalemşor  unutturmaya/gizlemeye çalışıyorsa  sizi bilmem ama, benim  o makaleyi yazanlarla   işim olmaz!.. 

Hele ki  kamuoyuyla  paylaşılması gereken  hayati değerdeki  bir haberi   anında  paylaşmayıp birkaç yıl sonraya erteleyenlerle hiç işim olmaz. 

Önemli haberleri yayımlamayan veya geciktiren kalemşorların listesi  o kadar kabarıktır ki ülkemde, anlatmakta kitaplar  yetersiz kalır. 

 Binlerce örnekten yalnız  güncel olan birini vererek hafızalarınızı   tazelemek istiyorum.    

18/09/2017 tarihinde Haber Türk   Gazetesinde Serdar Turgut’un “ Yine O lanet Harita” başlıklı  yazısı aşağıdadır. 

http://www.haberturk.com/yazarlar/serdar-turgut-2025/1635654-yine-o-lanet-harita

Serdar Turgut,  yazısının bir bölümünde ‘Haberin Yayımı’yla ilgili önemli bir İtirafta  bulunmaktadır.   

Serdar Turgut:  “O yıl (1993) ben Hürriyet Gazetesi’nin Washington temsilcisiydim. Biraz yaklaştığımda haritanın bölgemizde kurulacak bir Kürt devleti haritası olduğunu gördüm. Kaynağım son derece bilgili ve akıllı bir insandır. Bunu görmemin bir kaza olduğunu düşünmüyorum bu yüzden. Ben eminim ki o gün bana bu harita gösterildi

Herhalde o gün çalıştığım gazetede (Hürriyet)  bunu yazmamı istediler, ama ben birkaç yıl bekledikten sonra yazdım bunu..  Düz haber olarak yazılabilecek bir şey değildi, ancak köşe yazısı formatıyla anlamlı olabiliyor.” 

Yorum k  okurumundur.  

Kısaca, Sosyal Medya’yı esir alan Küresel Doyumsuzlar  haberin yayımlanmasına  ya müsaade etmemişler,  yada bir süre  sonra yayımlanmasına karar vermişlerdir.  Tabii ki her zaman uyguladıkları gibi!......

Bu nedenledir ki  beyinlerimizi esir alabilen bu güç, bundan böyle yaşamımızın  her döneminde  karşımıza çıkacaktır.  

Onunla yatıp kalktığımız, ondan  beslendiğimiz, nefeslendiğimiz  ve  insanlığın yaşamını sürdürebilmesi için hayati değerdeki  ‘SU’  kadar ihtiyaç duyulması gereken bir güçtür  Sosyal Medya.   Bu gücün etkinliği, ancak  dünyada yaşamın bitmesiyle mümkündür!  NOKTA! 

Sosyal Medya’nın Yedinci  bölümünü paylaşırken sanki ilk bölümdeymişim gibi anlatacaklarım vardır sizlere!. Son derece önemsenmesi gereken bir gücün  sonunu getirmek mümkün mü? Hayır tabii ki,  o nedenle çok zorlanıyorum.  Bu konuda benimle aynı duygu ve düşüncede olduğunuza da yürekten inanıyorum.

***

Buraya bir nokta koyarak  şimdi tekrar küresel  sömürücülerin marifetlerine dönebiliriz. 

Dış  düşmanların güdümünde olan ülkeler(!)   ne yazık ki   itilip kakılan vasıfsız toplum olmaktan öteye geçemiyorlar!.   

Küresel deve (!)  uçsuz bucaksız  mümbit toprakları emanet edip,  istediği gibi kullanmasına   imkan verirseniz o da  ektiklerini itirazsız biçer!... 

Hatırlanacağı gibi Sosyal Medya  bünyesinde yaşam bulan FETÖ gazetecileri,  Özgür Basın, Yandaş Medya, Hedef Gazeteciler, MİT'çi Gazeteciler, Postal Yalayan Gazeteciler, Aşırı Ulusçu  Medya gibi  terimler ülkemizde çokça yaygındır ve bizlere yabancı  değildir.. 

Küresel güçler; Basın Özgürlüğünü, Aşırı Ulusçuluğu savunan ülkelere kesinlikle müsaade etmezler!. Kendi çıkarlarına  hizmet eden  satın alınmış yazar kasaların  cirit attığı  ortamlardan beslenirler!..

Daha sonrası malumun tekrarıdır. Yani hedeflediği  ulusların  hazinelerine, zenginliğine,  mümbit toprak altı ve toprak üstü kaynaklarına el koymak onlar için zor olmaz!..,       

Yakın ( 1789-2000)  ve özellikle Milenyum Çağ’ında  (2000 ve sonrası)  ses getiren en doyumsuz sömürücüler  ‘İngiltere ve Amerika Birleşmiş Devletleri’dir. 

O halde kısaca emperyalizmi hatırlamak gerekirse; doyumsuzların, hedeflediği ülkenin  kültürel, siyasi ve ekonomik egemenliğini ele geçirmesidir!..Yayılmacı olmak, toprağına toprak katmak doyumsuzların ana felsefesidir.   

Günümüzde   ‘Sosyal Medya’yı kullanarak dünyayı acımasızca  sömüren  Amerika’dan  çarpıcı örnekler  vermek istiyorum. Zira Amerika silah satarak  ve   Sosyal Medya’nın vazgeçilmez unsuru olan film sektörünü kullanarak  yücelmiş ender sömürücüdür!.. 

Her zaman dile getirdiğim gibi, emperyalist  ülkelerin başarısı;  dünya  medya sektörüne hakimiyetiyle doğru orantılıdır. SOSYAL MEDYA 7 BÖLÜM