Merhaba Erkan Bey, yeni filminiz Üç Günlük Dünya filminin galasındayız. Sizi müzisyen olarak tanımıştık. Şimdi yapımcı olarak yeni baştan tanımak isteriz. Yapımcılığa uzanan serüven nasıl başladı?
Prodöktörlük, söz yazarlığı, bestekarlık gibi müzik piyasasında birçok şey yaptım. Yapımcılığa başlamadan önce bir oyunculuk serüvenim oldu. Bir korku filminde başrol ve Tv8’de bir dizide oynadım. Sosyal medyada Muhittin abi karakterini yaratmıştım. Bu da insanlar tarafından baya sevildi. O karakter tutunca, bir filmini çekmeye karar verdim, ama bu sürece kadar 5 yıl geçmiştir. Yapım ortaklarımla otururken, film fikrini onlara da verdim. Böylelikle film ortaya çıkmış oldu.
Muhittin’in hikayesinde ilginizi çeken şey neydi?
Muhittin abi karakteri sosyal medyada olmayan bir karakterdi, ama sosyal medyada kısa kısa skeçlerle başıma iş açan bir adamdı. Kaçak alkol yapar, polis peşini bırakmaz, mafyaya bulaşır… Bu sayede herkes kendi hayatına bir Muhittin abi buldu. Ardından herkes Muhittin abiyi tanımak istedi. O zaman artık sosyal medyadan çıkıp, bir film karakteri haline dönüştürdük. Artık Muhittin abiyi sinemalarda görecekler.
Son zamanlarda salonlar baya durgun. Üç Günlük Dünya seyircinin sevdiği bir film oldu. İzleyenlerden nasıl dönüşler aldınız?
Maalesef, Türkiye şartlarında en ucuz etkinlik sinema olmasına rağmen, artık salonlar eskisi kadar dolmuyor. Pandeminin bu durumda çok büyük bir etkisi var. İnsanlar dijital kanallardan film izleyerek, evde film izlemenin rahatlığına alıştı. Biz alışılmış bir komedinin dışına çıktık. Genelde izleyenler çok güldüklerini, eğlendiklerini söylediler. Kötü bir dönüş almadım.
İlk filminiz, çok iyi oyuncularla sinemaya çıktınız. Yapımcı olmanın avantajları ve dezavantajları oldu mu?
Oyunculuk yaparken, sana verilen bir senaryo var. Sana yazılan oyunu oynuyorsun ve işin bitiyor. İlk kez yapımcılık yaptım ve işin zorluklarını çok gördüm. Hem oyunculuk hem yapımcılık yaparken, oyunculuk bitiyor, bu sefer işin mutfağına giriyorum. İki tarafı aynı anda yapmak yordu beni.
Bundan sonrası için başka filmler yolda mı?
Muhittin abi, devam serisi olacak bir film. Üç Günlük Dünya’nın ikinci senaryosu da hazır. Artık bu sektöre girdim, bırakmak istemiyorum.
Müziğe devam edecek misiniz yoksa artık size sinema dünyasında mı göreceğiz?
Müzik hala devam ediyor. Aynı zamanda sahne de alıyorum. Siz yazarlığı bestekarlık Allahın verdiği bir yetenek ve bundan kopamam. Şu an burada otururken bile aklıma bir söz geliyor. Müzikte de bir senaryo vardır, şarkıyla birinin hayatını anlatırsınız. Hem sinema hem müzik ikisini birden götürmeye çalışacağım.
Medya dünyasının içinden gelmiş olmak film yaparken size yarar sağladı mı?
Hiç tanınmamış olmaktansa, insanların tanıdığı biri olmak sizi bir adım ileri taşıyor. Medyayı bildiğiniz için çoğu yerde amatör kalmıyorsunuz. Nerede, nasıl adım atılır biliyorum. Sıfırdan başlayınca insanın eli ayağı birbirine bulaşıyor. Ben de tecrübeli olmanın faydalarını gördüm.
Müziğe bulaşmış her insanın içinde kopamadığı bir ritim vardır. Sizin hayatınızın ritmi nedir?
Benim hayatım arabesktir, ama bu mutsuz bir hayat yaşadığım anlamına gelmiyor. Ben mutluyken de mutsuzken de arabesk dinlerim.