Merhaba Erbay Bey hoş geldiniz. Geçtiğimiz haftalarda ‘Arada Sırada’ adlı çok konuşulan bir parça çıkarttınız. Albümden bahsedecek olursanız neler söylersiniz?

Merhaba Elif hanım. Üzerinde bir yıldır çalıştığımız bir projeydi. Aslında daha erken çıkartmayı planlıyorduk ama hem ülkemizin gündemi hem de eksiksiz bir albüm çıkarmak adına biraz beklettik. ‘Arada Sırada’ şarkısı bildiğiniz gibi Sinan Akçıl’ın yazdığı ve sevgili Ajda Pekkan’ın okuduğu bir şarkıdır. Bu şarkı benim uzun zamandır hayallerimde, rüyalarımda olan bir şarkıydı. Sonra dedik ki, “Biz bu şarkıyı profesyonel bir getirelim, insanların beğenisine sunalım” böylece çıkmış oldu.

Ajda Pekkan’ın söylediği bir şarkıyı söylemiş oldunuz. Risk değil miydi bu? 

Evet aslında sizin de dediğiniz gibi biraz riskli bir durum Elif hanım. Bunu herkes de söyledi bana. Elbette ki ben bir Ajda Pekkan olamam, o konu tartışılmaz bile. Ama insanın biraz kendine güveni olması gerekiyor. Dediğim gibi ben şarkıyı sevdiğim için zorlanmadım. Ters köşe yaptık farkımız olsun istedik. İnsanlar da beğendiler sağ olsun. Bu da bizi mutlu ediyor. Demek ki yaptığımız iş doğru!

Şarkı ile alakalı Sinan Akçıl ve Ajda Pekkan’ın arasının açıldığı söyleniyor. Size de böyle bir bilgi geldi mi?

Benim bir bilgim yok. Sanmıyorum. 

"Benim İçin Önemli Bir Şarkı"

“ ‘Arada Sırada’nın hikâyesi benim için çok değerlidir' ” diyen yakışıklı şarkıcı, “Ajda hanımın 2011 yılında çıkardığı albümü o zaman İzmir Çeşme’ye giderken benzinlikte görmüştüm. Arabada şarkıları dinlerken sıra ‘Arada Sırada’ya gelince, şarkıdan o kadar etkilenmiştim ki ağlamaya başlamıştım. Şarkı hareketli olmasına rağmen beni çok etkilemişti ve Allah'a bir gün bu şarkıyı çıkarmayı bana nasip etmesi için dua etmiştim. Allah bana ettiğim duaları er ya da geç nasip ediyor. Bu şarkıda nasip oldu” şeklinde anlattı. 

'Arada Sırada'nın klibinden bahseder misiniz biraz?

Klip yönetmenim sevgili Erkan Nas'tı. Çok kısa sürede çektik klibi. Ben amcam Bülent Serttaş'tan antremanlıyım zaten. Çünkü geçmişte amcamın yanında göre göre öğrenmiştim. Oyunculuk konusunda da zorlanmadım, her şey güzel gitti. 

Genellikle ağır şarkılara hareketli versiyon yapılınca daha çok beğeniliyor ama siz tam tersini yaptınız. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

Bu kişiden kişiye değişiyor. Bu tamamen insanın kendi şansı ve kaderiyle ilgili bence. İnsanın şansı olacak ki bir yerlere gelebilsin. Ben hayat ve yaşayış biçimi olarak kendimi şanslı hissediyorum. O yüzden bu saatten sonraki mevzu dinleyicinin beğenmesidir. Herkes çok sevecek diye de bir şey yok. Ben beğendiğim için yaptım. Siz dinlediniz beğendiniz ama bir başkası beğenmeyebilir. Benim beğenmeyene de ihtiyacım var, ileride onlarında isteğine uygun bir şarkı çıkartabileyim. 

Bu kadar arada sırada demişken, arada sırada aklımıza gelenlerle ilgili neler söylersiniz?

Bize bu işi yaptıranlar arada sırada aklımıza gelenlerdir. Ben tamamen duygusuyla hareket eden bir insanım arada sırada aklımıza gelip gidiyorlar işte… 

Albümün içinde ne tür şarkılar ve kimlerin emeği var?

‘Arada Sırada’ ve ‘Seni Arar Yüreğim’ sevgili kardeşim Doğan Akpençe'nin düzenlemesini yaptığı bir şarkı. 'Geri Döneceğim' de Barış Engürlü'nin aranjesi ile oldu. 'Kelimeler Yetmez' şarkısı son bir hafta kala albümümüze girdi. O da sevgili kardeşim Yılmaz Şenyaylalar'ın düzenlemesiyle oluştu. 

"Mazisi Olan: 'Geri Döneceğim' " 

"Benim müzik serüvenine başlama şarkım  'Geri Döneceğim' " diyen Erbay Serttaş, "Bu şarkımın sözü ve müziği bana aittir. Çünkü bende mazisi var. Daha önceki yıllarda sevgilimden ayrıldığım zaman yazmıştım. Kendisini çok seviyordum ama ayrıldık. O zamanlar barışmayı çok istemiştim ama o istemedi. Sonra bana dönmek istedi bu seferde ben kabul etmedim" dedi. 

Albümünüzdeki diğer şarkı, 'Kelimler Yetmez' şarkısı. Biz bu şarkıyı sevgili Hakan Peker'den biliyoruz. Nereden geldi aklınıza bu şarkıyı almak?

Evet, 'Kelimeler Yetmez' Hakan Peker'in söylediği bir şarkı. Ben Hakan ağabeyi çok severim. Zaten biliyorsunuz 90'lar pop devrinin krallarından biridir kendisi. Biz de hem tekrar hatırlatmak hem de farklı yorumla renk katmak istedik ve albüme aldık. Sağ olsun şarkının sahibi Yalçın Polat bize şarkıyı verdi. Geri dönüşler de çok güzel diyebilirim. 

Etkilendiğiniz şarkıları albümünüze aldınız diyebilir miyiz?

Benim şarkıyı okumam için sevmem lazım. Her şeyden önce bu şarkılar benim sevdiğim şarkılar şükür ki Allah da bana nasip etti, okudum.

Daha sonra hangi şarkıya klip gelir?

'Arada Sırada'ya çektiğimiz klip daha çok yeni. Ama planlarımızda 'Kelimeler Yetmez' ya da 'Geri Döneceğim' şarkısından birine klip çekeceğiz. 'Kelimeler Yetmez'e klip çekersek on beş yirmi gün sona çekimlerine başlarız. 'Geri Döneceğim'e karar verirsek, bir buçuk ayı bulur çünkü klibi Bodrum ya da Alaçatı'da çekmeyi düşünüyoruz. 

Müzik ne zaman hayatınıza girdi?

Müzik aslında benim çocukluğumdan beri içimdeydi. Duşta, uykuda, uyanınca, rüyamda, yolculukta, koşarken; her zaman vardı. Çünkü ben şarkı söylemeyi çok seviyorum. "Müzik ruhun gıdası" dedikleri şey bu. Müzik her yerde bizimle, müzik hep içimizde bende yaşıyordum bu durumu. Bu ikisi birleşince sonuç olarak bir albüm çıktı.

Neden albüm?

İlk işimin albüm olmasını istedim Elif hanım. Albüm bir proje işidir. Normalde on şarkılık bir albüm yapılıyor, tutacak bir şarkı seçiliyor geri kalan çoğu çok iyi olsa da yok olup gidiyor. Bir çok kişiden görüyorum bunu aslında ama yine de bu riski almak istedim.  Bende arebesk fantazi alanında bir albüm daha çıkarmak isterim sevgili Berkay'ın 'Arabest' albümü gibi o tarz bir albüm düşünüyorum. Onunla ilgili görüşmelerde yapıyorum.

"Merve Özbey'le düet yapmak isterim"

"Eğer bir düet yapacak olursam Merve Özbey ile bir düet yapmak isterim" diyen Erbay Serttaş, "Merve hanımı çok başarılı buluyorum. Başka da düet işine girmem" dedi. 

Değerli büyüğümüz sevgili Bülent Serttaş'tan bahsedecek olsanız neler söylersiniz?

Amcam bence dünyanın en iyi insanlarından birisidir. Kendisi benim amcam olmasaydı bile ben onun çok büyük hayranı olurdum. Çünkü ben bir Bülent Serttaş aşığıyım. Her şeyden önce ben amcamı gördüğüm zaman tüylerim diken diken olur. Biz çok duygusal bir aileyiz, amcam benim gözümde çok önemli bir yere sahip tarifi yok. Annem babam ve kardeşimden sonra amcam gelir. Benim adımı bile amcam Bülent Serttaş koymuş. Her zaman kalbimde çok önemli bir yeri vardır.

"Sinan Akçıl Benim İçin Büyük Adam" 

"Sinan Akçıl benim ağabeyimdir. Kendisini bu piyasanın Zeus'u olarak görüyorum"  diyen Erbay Serttaş, "Türkiye'nin erkekte ki Yıldız Tilbesi'dir. Destek verdiği Ferah Zeydan'da mükemmel bir sestir. İçimizi ferahlatan bir kardeşimiz. Zaten Sinan ağabeyim çok akıllı biridir. İnanmadığı kişinin elinden tutmaz. Buraya gelmeden öncede Sinan ağabeyimle telefonda konuştuk. Albümle ilgili yapmam gerekenleri sürekli istişare ederiz. İşi her zaman takip eder. Bende de çok önemli yeri vardır Sinan Akçıl'ın" ifadesini kullandı. 

Ailenizin müziği ilk seçtiğinizdeki tepkileri nasıldı?

Olumlu karşıladılar. Annemler her ne kadar güzel işin var oğlum işine yönel deseler de bana müzik yaşamımda destek oldular. Kimseyi müzik için karşıma almadım. Onlarda biliyorlar ki ben hayallerime yönelince mutlu oluyorum. Çünkü ben elime mikrafon aldığım zaman mutluyum. Belki yaptığım işte 100.000.000 dolar kazanıyorumdur ama o mikrofandaki hazı alamıyorum. 

Ne işle meşgulsünüz?

2006 yılından beri Çin'le ticaret yapıyorum. Sürekli gidip geliyorum. Çin'in köylerine kadar bilirim. Çin, değişik bir yer. Vicdan duyguları fazla diyemem ama iyi insanlarla da karşılaştım. Açıkçası ben Uzak Doğu'yu baştan sona görmüş biriyim sadece Çin değil; Japonya, Taylan, Filipinler olmak üzere her yeri biliyorum. Çin benim için ticaret anlamında önemli bir yer. Gümrük işiyle uğraşıyoruz. Çin'de ve Uzak Doğu'da kargo ve lojistik şirketlerimiz var. Ama ben bu işten sıyrılıp müziğe yöneliyorum. İlerideki hedeflerimde Çin'de ve Dubaide klip çekmek var. 

Şu sıralar neler yapıyorsunuz?

Bu sıralar yoğun geçiyor. Daha yeni Antalya'dan geldim, sahne programım vardı. Ayrıca albüm yeni çıktı ve arayanlar soranlar çok oluyor. Bu ayın sonunada Etiler'de bir gece kulübünde konserimiz olacak. Albümün galası diyebiliriz. Sevenlerime ve yakınlarıma şarkılarımı söyleyeceğim. Mart ayında ve Nisan'da konserler olacak. Yazında Bodrum'da her hafta sahne almayı planlıyorum. 

Sosyal medya ile ilgili ne söylersiniz?

Sosyal medyanın kendi adıma söyleyeyim neredeyse bağımlısıyım diyebilirim. Ailem "yeter artık" der. İyi kullanırsan iyi sonuçlara dönüşüyor. Bir de hem iyi hemde kötü insanların bulunduğu bir platform burası "Allah iyileri karşımıza çıkarsın" diyoruz. Kötü yorumlara maruz kalabiliyorsun. Eksiğini görüp bunu kullanabiliyorlar. Dikkat etmeliyiz. 

Şu sıralar en çok dinlediğiniz beş şarkı desem neleri söylersiniz?

Simge Sağın- Üzilmedin Mi,  

Tarkan- Beni Çok Sev, 

Burak King- Yanıyoruz,

Sinan Akçıl- İyi Değilim Ki

Mustafa Sandal'ın çoğu şarkıları 

Hangi tarzda asla şarkı çıkarmazsınız?

Rock tarzda söyleyemem. Ben Elazığ'lıyım gırtlaktan nağmeli arebesk şarkı çıkarmaya alışmışım. Ayrıca yabancı şarkıları da o aksanda söyleyemem. Hem yabancı şarkı söyleyip kime hitap edeceğim? Beni dinleyenler belli o tarzı dinlemezler. Ben tam arebeskçi de değilim. Pop arebesk tarzında şarkılar yapacağım bu albümde olduğu gibi. 

Beste yapıyor musunuz? Kendi bestelerinizi gün yüzüne çıkaracak mısınız?

Dün Antalya'daydım biliyorsunuz. Gitmişken mevsime aldırmadan denize girdim. Çıkıp rahatlayınca o an birkaç birşey yazmaya başladım. Şarkı sözü yazmanın yeri yok. O an Allah'ın sana verdiği ilhamla yazıyorsunuz. Allah hediyeyi gönderdi, ben kaleme döktüm keNdi şarkılarımı da çıkarmaya devam edeceğim. Kendi şarkılarımla beni görecekler. 

Sizce popüler olmak nedir?

Bu camiayı iyiye kullanabilmektir. Mustafa Sandal mesela benim gözümde her anlamda poülerlik kalitesinde bir isim. Çok beğenirim kendisini. Dünya çapında konser verip yurt dışında yaşam sürdürüyor. Eskiden medya inanılmaz bir sektördü ve herşey daha iyiydi. Medyatiksen popülerdin. Şimdi sosyal medyada videosu tutan popüler oluyor. Popülerlik kolaylaştı. Popülerliği iyiye kullanıp güzel değerlendirmek lazım. geçmişte bir yere gelmek kolay değildi. Şimdi ise insanlar kendilerini kolay tanıtabiliyor.

Bu söyleşimiz 12 Şubat Pazartesi günü yayınlanacak ve iki gün sonra Sevgililer Günü! Sizin de hayatınız da biri var mı, evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Görüştüğüm birisi var ama bir evlilik kararı almam. Anneme kalsa bu akşam evlendirir beni. Kadın, inanılmaz bir varlık. Bende aşık olma potansiyeli yüksek biriyim. Aşkı da güzel yaşarım ve kadına çok değer veririm. Gençliğimi fazlasıyla yaşadım ama kariyer anlamında çalışmalarım var. O yüzden kendime güvenenem.  Karşımdaki kadın bana müdahale etmemeli, işime saygı duymalı ve beni idare etmeli. Bu yüzden evliliğe hazır olduğumda evleneceğim. 

'Sevgililer Günü'nde yaşamış olduğunuz bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

Çocukluk zamanlarında daha çok aşık olduğumuz için ilk hatırladığım sevgililer günümde orta okuldaydım. Okulumuzun en güzel kızı vardı herkes ona aşıktı o da bana aşık olmuş. Hayatımda ilk çiçek aldığım kız oldu, bir gül almıştım ona. Tenefüste çiçeği ona verdim, ağladım, kaçtım. Kızı değil de o anıyı unutamadım diyebilirim. Şimdi o anı geldi aklıma. Bu arada tüm sevenlerin 'Sevgililer Günü' kutlu olsun. 

Türk kızlarını beğeniyor musunuz?

Biraz önce dediğim gibi çok yer gezdim, Ukrayna'ya gittim çok güzel kızlar vardı ama Türk kızları daha başka. Hiç bir şey yapmasa yemek yapıyorlar. Türk kültürünü, o geleneklerimizi ne düşünürlerse düşünsünler mutlaka yansıtıyorlar. Türk kızları iyidir. 

Son olarak okuyucularımıza neler döylemek istersiniz?

'Önce Vatan', sadece bir isim değil, bunun bir derini var. Hakikaten 'Önce Vatan' diyebilmeli insan! Hayatım boyunca Türklüğümüzle gurur duyduk. ve "önce vatanımız" dedik. Okuyucularınıza da saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Umarım ilerleyen zamanlarımızda herkesin kulağına, duygularına, kalplerine hitap ederiz. Benim çıktığım bu meşakatli yolda sizin gibi değerli genç gazetecilere de ihtiyacımız var Elif hanım. İnşallah hep birlikte bu yolda yürüyebiliriz. Allah birliğimizi bozmasın. Herkese saygı ve selamlar….

Doğum Tarihi: 06.10. 89 

Burcu: Terazi

En sevdiği huyu: Ani kararlar almak

En sevmediği huyu: Çok çabuk sinirlenmek

En sevdiği renk: Lacivert

Uğurlu sayısı: 23

Uğurlu günü: Cuma

En sevdiğiniz çizgi film: Pokemon

En sevdiği söz: Amcam Bülent Serttaş'ın sözüdür; "Çıraklığını yapmadığın bir işin ustası olamazsın."

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynap Aydın