Merhaba Şermin hanım, nasılsınız?
Teşekkür ederim, yoğun bir hayat döngüsü içinde olsam da ben bu yoğunlukta çok mutluyum.
Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
37 yaşımda, iki çocuk annesiyim. Bir kızım ve bir oğlum var. Şuan özel bir kurumda çalışıyorum.
Yazmaya nasıl başladınız? Sizi teşvik eden biri ya da bir olay olmuş muydu?
Annem Alzheimer hastalığına yakalanınca bunu kabul etmem seneler aldı. Sonra annemi herkese anlatmak, bir şekilde yaşatmak istedim.
Bu başlangıç benim yönümü, yolumu ve talihimi en önemlisi de benim hayatıma bakış açımı değiştirdi.
Bize kitabınızdan bahseder misiniz?
"SAYE" bir Anadolu kadının ve çocuklarının gerçek bir yaşam hikâyesi. Saye başkarakter Deniz'in hayata tutunma ve her şeye rağmen asla pes etmeme çabası. İnsanlara umudun varlığını hatırlatan bir hikâye.
Saye ile hayatınız da neler değişti?
Kitabımın ilk fuarına memleketim Afyonkarahisar da katıldım. Orada kitabıma olan ilgi beni onore etmişti. Her okunan kitapta yeni insanlar tanıma fırsatı bulmuştum. İnsanların birçoğu kaybettiği o duyguyu bu kitapla yeniden tanıdıklarını ve annesine veda edemeyen insanların vedalaştığını bu yönde iyileştiklerini, yaşamında zorluklarla mücadele eden kadınların bu kitaptan sonra hayatında birçok şeyin, iyi yönde değiştiğini duymak bana yeniden ve yeniden yazmam gerektiği gerçeğini ortaya koydu. Artık daha çok umut ediyorum. Saye benim hayat döngüm oldu. İnsanlara fayda sağlamak aslında annemin bana verdiği emeği yaşatmakmış. Hayatım da edindiğim en güzel tecrübeydi.
Ben biliyorum ama okuyucularımız için sormak istiyorum. Kurgu mu yoksa gerçek bir hikâye mi?
Saye gerçek bir yaşam hikâyesi. İçinde bir nokta da bile kurgu barındırmayan, Türk toplumunun aile yapısını apaçık ortaya koyan bir eser.
Yazarlık dışında neler yapıyorsunuz?
Şuan özel bir kurumda çalışıyorum. Hızlı okuma eğitmeni ve yaşam koçuyum. Aynı anda iki üniversite okuyorum. İlgi alanım çocukların gelişimi konusunda toplumu bilgilendirmek, bunun üzerine psikolojik masal kitapları projelerim arasında var.
Yeni kitaplar gelecek mi?
Şuan hâli hazırda 3 tane kitabım var. Birisi yine gerçek bir yaşam hikâyesi. Diğer ikisi masal ve hikâye. Sadece bir müddet daha olgunlaşmaları gerekiyor.
Bundan sonraki hayalleriniz ve hedefleriniz neler?
Şuan okuduğum bölüm itibariyle çocuk gelişimi üzerine yoğunlaşıyorum. Daha ilerde çocukların gösterdikleri gelişim üzerine kitaplar çıkarmayı hedefliyorum. Hatta yazdığım masal ve hikâye kitabının olgunlaşma süresi var derken bunu kastetmiştim. Bu alanda daha çok faydalı olmaya çalışacağım.
Sevdiğiniz takip ettiğiniz ya da örnek aldığınız yazarlar var mı?
Tüm yazarlar benim için çok kıymetli. Hepsinden alacağımız değerler farklı. İsim vererek belirtmek istemem benim için hepsinin yeri çok ayrı. Kötü yazar ya da kötü kitap yoktur. Bizim onlardan almamız gereken tecrübe ve yeni bilgiler vardır.
Son olarak ne söylemek istersiniz?
Kitap okumak konusuna değinmek istiyorum. Kitap okumak yenidünyalar keşfetmek ve yeni bir bilgi edinmenin hazzını yaşamak için bize sunulmuş en kıymetli yetenek. Beynimizin sürekli olarak gelişmesi ve bir düzen içinde çalışması için gerekli bir terapi. Bizi olağan hastalıklardan koruması adına şifa nitelikli bir deneyim. Okumayı her kesimden ve her yaştan insana tavsiye ediyorum.
Bu yemek yemek, su içmek kadar insani bir ihtiyaç. Kendimiz de bulamadığımız eksik yanları tamamlamak. Kendimizi daha iyi ifade edebilmek, zengin bir kelime hazinesine sahip olmak istiyorsak okumalıyız. Okuyan bir toplum, ruhsal olarak ve biyolojik olarak sağlıklı bireyler demektir.
Kısaca okumak şifadır.
Tüm okurların kalbine sevgiyle sarılıyorum.
Teşekkür ederim.