Geçtiğimiz günlerde Paşa Hamam Cafe’ye uğradım. Bu Cafe hakkında geçtiğimiz yıl haber yapmıştık yemeklerinin çok lezzetli olduğunu, çok temiz pişirildiğini, sahibinin İranlı bir Azeri olduğunu anlatmıştık.

Bu yıl tekrar ziyaret ettiğimde Hanımefendi’nin İspanya’da düzenlenen güzel yemek pişirme yarışmasına katıldığını ve birinci olduğunu öğrendim.

Gazetemizde daha önce haber yaptığımız bir Hanımefendinin yemek yarışmasında ödül alması bizi ziyadesiyle sevindirdi. Türkiye’ye bir ödül kazandırması, ülkemizi şanla şerefle temsil etmesi her türlü övgünün üstündedir. Mahsume Hanım 1 saat içinde 4 yemek yaparak hem görünüm, hem lezzet, hem sürat ve hem de en az malzeme kullanarak, israf etmeden ödülü hak etmiştir. Tertip jürisi malzemelerin yıkanması ve temizliğinde gösterdiği hassasiyete ayrıca teşekkür etmiştir.

Türkiye’den 5000 Km yol giderek İspanya’da ödül alması gurur vericidir. Sevgili okuyucularımıza bu sevindirici haberi vermekten dolayı çok mutluyuz. Yolu düşenler Balat’a giderken Fener Tramvay istasyonundan Küçükmustafapaşa Mahallesine doğru 100 metre gittiklerinde solda bulunan Şok Market’in karşısında Mahsume Hanım ve Cafe’yi göreceklerdir.