Sevgili   okurlarım   dünyayı   olumsuz yönde etkileyen   korona  salgını ile boğuşurken;  kaybettiğimiz ve fakat  başarıları tarihimize altın harflerle yazılmış değerlerimizi  anmayı  maalesef  unutur olduk!  

 “Sıkıntılı dönemi nasıl geçiştiriyorsun?” derseniz, kısaca değineyim. 

 Yaş itibarıyla evde   bulunduğum  süreci çekilir hale dönüştürmek adına  stokladığım  kitapları  okuyorum.   Müzik dinliyor  ve  amatörce icra etmeye  çalışıyorum.  Evde yapmak zorunda kaldığım spor etkinliklerini , zamanında  bu günler için almış  olduğum  yürüme bandında hayata geçiriyorum.   

                                                                  

                                                                ****  

Şimdi  sizlere;  KORONA  salgını   nedeniyle  ölüm yıldönümü   göz ardı edilen  bir kahramandan,  üstün liderlik vasıflarıyla maiyetine  örnek olmuş bir cengaverden bahsetmek istiyorum.  

01 Nisan 2020 tarihinde  Erdem  Atay’ın yönlendiriciliğinde   Emekli Kurmay Albay   Mustafa Önsel’in  anlatımıyla  ‘Veryansın TV’de  yayımlanan  programı bir paylaşım sitesinden  04 Nisan 2020 tarihinde izleme imkanı buldum!.

 Programı izlerken   tüylerim ürperdi! Göz yaşlarımı tutamadım, inanın!.  Ölümsüz kahramanımızın  aramızdan ayrılışının 5’ci   yıl dönümünü  nasıl unuturum diye hayıflandım ve  kendimden utandım!  

Ama Böylesine Üstün Meziyetleri Olan  Kahramanların Sevenleri O Kadar Çoktur Ki Ülkemde, Yukarıdaki Söyleşi Yüreğime Su Serpmiş, Gücüme Güç Katmıştır. 

İyi ki varsınız!  Mustafa Önsel, Erdem Atay ve daha nice bu ülkede yaşamaktan, Türk olmaktan, ölümsüzleşen kahramanları  içinde  yaşatmaktan şeref duyan duyarlı insanlar!. İyi ki Varsınız!…

Ey  UNUTULMAYACAK kahramanlar! Ülkenin ebediyete kadar  yaşatılması için verdiğiniz  mücadelede yalnız  olmadığınızı biliniz.  Ülkesini sevenler,   içine düşürüldüğü  kötü  gidişattan haberdar  olanlar günbegün kartopu gibi çoğalmaktadır inanın bana!.  

Suçsuz ve günahsız  vatanseverlerin özgürlüğünü kısıtlamaktan,  aile fertlerine  de aynı acıyı çektirmekten zevk alanları   UNUTMADIK,  UNUTTURMAYACAĞIZ!

   

Aşağıdaki linkten çok önemsediğim  bu söyleşiyi  dinlemek için  her Türk sevdalısının zaman ayıracağını adım gibi biliyorum. 

“Gün Bu Gündür Ve O Günde  Uyanma, Aydınlanma,  Kalkınma  Ve  Akılcı Mücadele Etme Günü Olacaktır!” 

Baştan sona duygu yüklü söyleşiyi pürdikkat dinledim. Etkilenmemek,  hatta gözyaşı dökmemek ne mümkün!. 

Şimdi  söyleşiyi izleyebilirsiniz.. https://youtu.be/Fd_jjKQIE9Q      

01 Nisan 2020 tarihinde Ulusal Kanalda,  Kıbrıs  Harekatının  unutulmaz altın madalyalı  kahramanını   beşinci ölüm yıldönümünde unutmamıştır. Bir teşekkür de  Ulusal Kanalda korkusuzca hizmet veren vatanseverlere  gitsin.

 

Muzaffer Tekin için  dile getireceklerimin büyük bir bölümünü  sevgili silah arkadaşım Mustafa Önsel etkileyici  şekilde anlatmıştır.  Benim ekleyeceğim  tek şey……

                           

“ Muzaffer Tekin, örnek alınacak sayısız meziyetleri olan, arkasından ölüme gidilecek   güven duyulan  koca yürekli insandı.   Ulu Önderimiz Mustafa Kemal  Atatürk’ün sağlam temelleri üzerini inşa ettiği   ilke ve  inkılaplarından  beslenen  bir kahramandı. Nice  Mustafa Önsellerin  cesaret, sadakat  ve ahde vefa  duygularıyla yetişmesine önderlik edendi.   

Bu nedenledir ki,  okumaktan gurur duyduğumuz tarih sayfalarımızı  gururlandıran bir abideydi  O…”     

 Haklarında dile getirilen gerçekler;  bu güne kadar  şehit düşmüş, gazi mertebesine ulaşmış,  haksız yere ölüme mahkum edilmiş nice  kahramanlarımızın  önünü aydınlatan  ışık ve   yüreğine serpilen  su  olsun. Ruhları Şad oldun,  gözleri arkada kalmasın. Amin..

www.oncevatan.com.tr 

www.yenicagri.com.tr   

http://morayfevzi.blogspot.com.tr/