İnsanın yaratılışından bu yana ölmeler, öldürmeler, savaşlar hep olmuştur. Bildiklerimiz Adem ile Havva’dan çoğalarak gelen insan nesli o günler de başlamışlar birbirilerini öldürmeye, boğazlamaya.

Hangi ölümün, öldürmenin haklı ve geçerli bir gerekçesi olur, açık ve net değildir. İnsan kendi varlığına saldırı, kısıt, taciz olursa müdafaa hakkını kullanır ya da birlik halin de yaşadığı vatanına karşı bir saldırı, haince bir gasp, taciz hallerin de bu hak ortaya çıkar. İrade ve vatan sevgisi kişinin kendisini sevmesi ve yüceltmesi ile eşdeğerdir.

Bayrak, ilke, ülkü birlikteliği olan milletler yenilseler dahi teslim olmazlar. İnsanın ve milletinin varlık iradesine aykırıdır. Türk milleti gibi şanlı şerefli bir tarihe sahip topluluklar için mümkün değildir. Japonya ve milleti ülkemizden çok uzak ayrı bir kıta da olsa dahi Millet ve Vatan yüksek değerlerin de eşdeğer düşüncelere sahip bir halktır. Son yüzyıl için de aldığı büyük yıkım ve darbelere rağmen günümüz de emperyalizmin baskısından uzak kalabilmeyi basarmış istisna bir yapı da bilim ve teknoloji liderliği ile idamesi sürmektedir.

Büyük darbe yemiş olmasına rağmen pozitif ilklerin için de olma hali Millet bilincini her ferdinin iyi anlaması, her ferde iyi anlatılıp, işlenmesi olabilir mi? “Hiroo Onoda” hikayesi roman konusundan alıntı ya da film senaryosu değildir, yaşanmıştır.

<< Hiroo Onoda

BÖĞRÜNE iki atom bombası yiyen Japonya, 1945’te kayıtsız şartsız teslim olmak zorunda kalmıştı… Aradan otuz yıl geçtikten sonra, Filipinlerin bir adasındaki ormanda tek başına yaşayan henüz teslim olmamış bir Japon askeri bulunmuştu. Bu askerin ismi Hiroo Onoda idi. Ormanın üzerinde helikopter gezdirilmiş, hoparlörlerle teslim ol teslim ol çağrıları yapılmış ama o yine de teslim olmamıştı. En son, 1945’teki teğmeni bulunmuş, oraya getirilmiş, teğmen helikopterden “Hiroo sana söylüyorum, sana emr ediyorum, savaş çoktan bitti, barış imzalandı, artık teslim ol…” dedikten sonra teslim olmuştu.

Teslim olduktan sonra Hiroo’ya niçin otuz sene bu vahşi orman da bekledin denildiğin de şu cevabı vermişti:

“Aldığım en son emir ‘teslim olmak yok!..’ idi.”

Hiroo ülkesinde bir kahraman gibi karşılanmıştı.

Savaş bittikten sonra otuz yıl geçiyor ve o teslim olmuyor…

İşte Japonya’yı Japonya yapan budur.

Hiroo birkaç yıl önce 91 yaşında öldü…>>

Türk milleti içerisinden yüz binlerce HİROO çıkartabilecek şuur ve milli bilince sahiptir. Yakın tarihimiz de çok örneklerini görebilmek mümkün olduğu gibi tüm olumsuz etki ve etkenlere rağmen milyonlarcasını içimiz de barındırırız.