Küresel sorunlar dünyada yaşamakta olan tüm canlıları ilgilendirmektedir.

Dünyamızı tehdit eden ilk aklıma gelen küresel sorunlarımızı  sizler için sıraladım:

*Şu an dünya insanlarının pençesinden kurtulmaya çalıştığı Korona virüs salgını. (Bulaşıcı hastalıklar )

*Savaşlar,

*Nükleer savaşlar,

*Kıtlık,

*Küresel ekonomik kriz,

*Terör ve güvenlik sorunları,

*Enerji kaynaklarının tükenmesi,

*Yer altı ve yer üstü kaynaklarının hızla tükenmesi,

*Toprak depradasyonu,

*Küresel ısınma,

*Hava kirliliği,iklim değişikliği,

*Ormanların tahrip edilmesi,

*Türlerin soylarının tükenmesi,

*Dünyanın kirletilmesi, (deniz,hava...)

*Nüfus fazlalığı...

Küresel sorunlara bazen bir kişi sebebiyet verebildiği gibi bazen de devletler sebebiyet  vermektedirler. Bunlar kasıtlı olarak, tasarlanarak yapılan eylemler olabildiği gibi; tamamen bilinçsizlikten de kaynaklanabilmektedir.

Bugüne kadar yaşanan sorunlara ve çözümler bulmak adına yapılmaya çalışanlara bakar isek sonucun başarısız olduğu apaçık  ortadadır. Çünkü: Bugüne kadar çoğu devlet sadece kendi ülke çıkarlarını gözetmek adına diğer ülkelerin dolayısıyla dünyamızın felakete sürüklenmesine neden olmuştur. Hele ki baş belası, süper şeytan devletler ne kan dökmeye ne de sömürgeciliğe doyamamışlardır.

Küresel sorunları çözebilmek adına küresel  çözümler bulmak için devletlerin ortak bir akılla hareket etmeleri  gerekmez mi? Her ülkenin vatandaşının da, börtü böceğinin de beklentisi bu yönde değil midir?

Dünyamızın her yönden toparlanabilmesi için geniş bakış açısına sahip, zeki, adaletli, erdemli liderlerin;ortak akılla hareket etmesine ihtiyacı var.

Dünyamızın küresel  sorunlardan  tamamen kurtulabilmesi için ortak akılla hareket etmesi  gereken; geniş bakış açısına sahip,zeki, adaletli,erdemli liderlere ihtiyacı var. Küresel  boyutta ciddi manada bir yapılanmaya ihtiyaç vardır.Tabi bunların kaynak paylaşımı yapılmalı ve yetki verilmelidir. IMF"nin,Dünya Bankasının ve benzeri kurumların kaynaklarıda,yetkileri de yetersiz kalmaktadır.

Evet Kıymetli Okurlarımız sorun var ise mutlaka bir çözümü de vardır.Sakın ola umutsuzluğa kapılıpta kendimizi bırakmayalım  olur mu?

Saygılarımla,esenlikler diliyorum.