2019 yılında ilk defa İçişleri Bakanlığı kadın cinayetleri verilerini, "kadın cinayeti" kavramıyla yayımlamaya başlamıştır.Bu verilere baktığımızda gördüğümüz rakamlar içimizi acıtmaya devam ediyor.

** Kadınlarımız gün ve gün bilinçlenmesinin bir sonucu olarak, birey olarak sahip olduğu tüm haklarına sahip çıkmak istiyorlar. Her alanda, her yerde "ben" olabilmenin mücadelesini veriyorlar da diyebiliriz. Baskıyla susturulmuş kadınlarımız konuşmaya başladı. Tacizlere, tehditlere,her türlü istismara,her türlü şiddete "dur,olmaz, hayır, yapamazsın!.. " demeye başladılar.Güçlenen kadını kabullenemeyen, sanki ortada taht mücadelesi varmışda onu kaybetmiş psikolojisine giren özgüvensiz bazı erkekler adeta ortalığa dehşet saçıyorlar. Kadına şiddeti modern hayatın yeni bir boyutu olarak kentlerde daha fazla görmeye başlamamızın sebebide bu değil midir?

**Şiddete, cinayetlere kendilerince haklı bahaneler bulup, hukuk devleti olduğumuzu da unutup,  şiddeti meşrulaştırmaya çalışanların kadının mal/meta/cinsel obje olmadığını artık idrak etmesi lazım. Az ceza almak için istismar edip, öldürdüğü kadına bile iftiralar atan alçakların sayısıda hiç de az değil.

**Kadınları belli kalıplara esir edenlerin acilen topyekün bir zihniyet değişikliğine ihtiyacı vardır.

**Şiddetin hayatımızdan çıkmasını istiyorsak çocuklarımızın zihninde  "cinsel eşitlik" kavramını, karşılıklı saygının gerekliliğini oturtmak zorundayız.

**Şiddete maruz kalan kadınlarımız darp raporlarını alıp, şiddete maruz kaldığı kişi için uzaklaştırma kararı aldırıp, şikayetçi olmalıdırlar.

Hepimizin bilmesi gereken numaralar

*Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı 

0212 656 96 96

*183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı

*155  Polis İmdat

*156 Jandarma İmdat

Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu günler diliyorum.

Saygılarımla