Kıymetli Okurlarımız, hepimizin vakıf olduğu gibi tüm dünya insanları olarak çok zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Küresel olarak her alanda tüm dengelerin yavaş yavaş lakin tamamen değişecebileceğini söyleyebiliriz. Korona virüsü salgını sadece can kayıplarına sebebiyet vermekle kalmadı ekonomiyede  en sert darbesini vurdu. Gerek işverenlerin gerekse işcilerin yaşadığı sıkıntılar aşikar.  Alışkanlıklarımızı, yaşam biçimimizi, hayata bakış açımızı ve daha bir çok şeyi değiştirdi ve halen değiştirmeye de devam ediyor diyebiliriz. Virüs salgını vesilesiyle dünya insanları olarak oldukça sancılı,değişik olduğu kadar da karmaşık bir dönemden geçmekteyiz. Acaba insanoğlu Yüce Yaradan'ımızın verdiği mesajları da yeterince alabiliyor mu? Evrenin, dünyanın sadece insanoğluna ait olmadığını, aslında insanoğlunun ne kadar aciz olduğunu, anladı mı?

İnsanoğlu...  Yavrusu açlıktan yahut hastalıktan ölen çaresiz annelerin feryadını yüreğinde hissetti mi?

Sırf müslüman oldukları için çoluk çocuk demeden işkencelerle öldürülenlerin feryadını duydu mu?

Emanet edildikleri yerlerde tecavüze uğrayan çocukların, kundağında bile tecavüze uğrayan bebeklerin ağlama sesleri kulağında yankılandı mı?

Şiddet, tecavüz sonucu vahşice katledilen çocukların_kadınların can acizısını hissetti mi?

Yetimlerin, öksüzlerin, engellilerin,biçarelerin sesini duydu mu?

Hayvanlara reva görülen zulmün sesini,  Katledilen doğanın isyanını işitti mi?

Eminim ki sizinde aklınıza bir sürü şey geldi. Bu liste uzarda uzar gider değil mi?

Umarım tüm dünya insanları bu feryatları duymuştur. Evvela insanların "yaratılanları sevmeyi" öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Daha duyarlı, daha erdemli olmak zorunda olduğunu da idrak etmelidir.   İnsanoğlunun farkındalığı artar iken  bilinç seviyesi de yükselmeli ki şu çekilen çilelerin sonu gelsin değil mi?

Saygılarımla, esenlikler diliyorum.