Uzun yıllar terörle mücadele eden ülkemiz, büyük can ve mal kaybının yanı sıra en önemli darbeyi "hayvancılık sektörü"nde yedi.

Uzak köy ve mezra gibi yerlerin terör nedeniyle boşaltılması sonucu, hayvancılık sektörümüz büyük darbe yedi ve ülkemiz et ve mamulleri ithalatına başlamak zorunda kaldı.

Yeniden köylere dönüş projesi ağır aksak ilerliyor.

Türkiye tam normale dönmeye hazırlanırken, terörün fitili yeniden ateşlendi ve geri dönecek aileler, yeniden kararsızlık içinde kalmaya başladı.

Hayvancılığımızın geliştirilmesi, ıslah edilmesi ve desteklenmesi yönünde önemli ve radikal önlemler alınmalıdır.

Bir çok batı ülkesi hayvancılık ve tarımı finanse ederken, biz yıllardır bu sektörlerdeki desteğimizi kestik!?

Gıda yönünden kendine yetebilen 7 ülkeden biri olan Türkiye artık bu özelliğini yitirmiş durumda.

Yıllardır tekstil ürünlerimize kota uygulayan ve ülkesine sokmayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi, et ithalatının serbest bırakılması için Türkiye'ye baskı uygulamaya çalışıyor!?

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'yü ziyaret ederek, Türkiye'nin et ithalatına izin vermemesi ve pirinç ithalatına tarife kotası uygulamasını görüştü.

Et ithalatına izin verilmesini, pirinç ithalatında tarife kotasının kaldırılarak gümrük vergilerinin düşürülmesini isteyen ABD tarafı, Türkiye ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınamaması halinde, konuyu Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) müzakere platformuna götürebileceğini Ankara'ya iletti.

Türkiye, et ithalatında izin verilmemesine gerekçe olarak bulaşıcı bazı hastalıkları gösteriyor. Birçok ülke aynı gerekçe ile et ve canlı hayvan ithalatına izin vermediği için, bu konu DTÖ platformunda savunulabilecek nitelikte görünüyor. Ancak pirinçte Türkiye'nin yüksek vergi uygulamasına karşın, ayrıca ithalatta kota uygulamasına ABD karşı çıkıyor.

Türkiye'yi ABD çiftçisinin pazarı haline getirme çabası içinde olan ABD Büyükelçisinin bu küstah tavrı anlaşılır gibi değil?

Bizi Dünya Ticaret Örgütüyle tehdit edebiliyor da yıllardır bizim aklımız nerede?

Tekstil konusunda Avrupa ve Asya'nın önünü açan ABD, Türkiye'ye yıllardır tekstilde kota uygulamakta bir sakınca görmemiştir.

Türkiye gıda yönünden dışa bağımlı olmaktan çıkmak zorundadır. Bu nedenle de üretici ve besicilere her türlü tarımsal destek verilmelidir.

İntikama müktedirgen affeden, insanların en büyüğüdür.

İmam Hüseyin