Kimi insanlar doğuştan şanslıdır, genetik mirasları  güçlüdür, başarıya ulaşmaları çok daha kolaydır. Kimi insanlar da kendileri yaratırlar şanslarını, uğraşırlar, didinirler ve zorlu uğraşlar verirler başarıya ulaşmak adına. Ama ortak bir noktaları vardır bu insanların. İnanırlar, başarmak için yola çıkarlar ve başarırlar.
Bir öğrenci öğretmenini ve dersi seviyorsa, o dersten keyif alacak ve zaten yeterince zaman ayıracaktır o derse. Bir şef pozitif enerjisini ve sevgisini katarak pişiriyorsa, o yemek damaklarda hoş lezzetler bırakacak ve hatırlanacaktır özlemle. Bir dansçı işini severek yapıyorsa eğer, tüm bakışları kilitleyecek ve izleyenleri hayran bırakacaktır kendisine. Bir müzisyen ruhunu katıyorsa mesleğine, besteleri yıllar sonra bile dinlenmeye devam edecektir, ruhların derinliklerine işlercesine. Bir sporcu gönül vermişse bu işe, ister bireysel ister takım sporu olsun hiç farketmez ismini duyuracak, ülkesini temsil edecektir başarıyla dünyanın bir köşesinde. Bir yazar, bir cerrah, bir öğretmen, bir mühendis mesleğini aşkla, hakkını vererek yapıyorsa eğer, başarılı olacak ve ulaşacaktır kariyerinin zirvesine.
Peki ama matematik tüm bunların neresinde? Öğrencinin zamanını planlayarak düzenli çalışmasında ve sınav süresini optimum ve etkin kullanmasında! Şefin en mükemmel oranda malzemeleri kullanıp en mükemmel sürede ve derecede pişirme işlemini gerçekleştirmesinde! Dansçının müziğin ritmini vücut diliyle görsel şova dönüştürmesinde! Müzisyenin ölçü-söz-müzik üçlüsünü en usta şekilde bir araya getirmesinde! Sporcunun antrenmanların hakkını vererek stratejik zekasını belirlenen sürede maksimum oranda kullanmasında! Bir yazarın kelimeleri konuşturmasında, bir cerrahın milimetrik kesileri başarıyla gerçekleştirmesinde, bir öğretmenin en pratik yöntemlerle konuları güncelleştirerek dersini sevdirmesinde, bir mühendisin teoriyi günlük hayatımızı kolaylaştıracak uygulamalara dönüştürebilmesinde…
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün matematikteki dahiliğini, Kemal ismini matematik öğretmeninden aldığını, bizzat kendisinin türettiği matematik terimleri ve yaptığı geometri tanımlarının hemen hemen tümünün günümüzde kullanıldığını, herhangi bir meseleyi matematiksel bir kesinlikle çözümlemeyi hedeflediğini ve bir geometri kitabı yazdığını bilmeyenimiz var mı?
Hayatınıza renk ve anlam katan matematiği ıskalamamanız dileklerimle…