HATAY  - Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, ilişkileri daha da geliştirmek, bilişim ve eğitim alanlarında işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.  

Thomas, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Hatay'ın tarihsel ve kültürel anlamda çok önemli bir merkez olduğunun altını çizen Thomas, ''Hatay'da olmaktan çok mutluyum. Burada Hindistan'da olduğu gibi farklı dinlerden ve mezheplerden insanlar bir arada barış ve uyum içerisinde yaşıyor. Valimizin bu konuda yaptığı çalışmalardan çok etkilendim. Bizler de sahip olunan bu özelliği daha da ileriye taşımak istiyoruz. Burada ilişkilerimizin daha da gelişmesi adına bilişim ve eğitim alanlarında işbirliği yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

Vali Lekesiz de bilişim sektörüne özel önem veren ve bu konuda yoğun çalışma içerisinde olan Hindistan'ı takip ettiklerini kaydetti.

Hindistan'daki gençlerin bilişim sektöründe yaptıkları çalışmalarla, ülkede 50-60 milyar dolarlık bir gelir elde ettiğini ifade eden Lekesiz, karşılıklı bilgi birikimlerden yararlanarak işbirliği içerisinde olmak istediklerini belirtti.

Ziyaret sonunda Lekesiz, Thomas'a üzerinde 3 semavi dini temsil eden anı tabağı hediye etti.