ARTVİN  - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Türkiye cılız bir ülke değil, Türkiye şimdi gürbüz bir ülke, güçlü bir ülke. Sanayisi gelişiyor, enerjiye ihtiyacı var'' dedi.

Bakan Çelik, Yusufeli Barajı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, dünyada 7 milyar insan olduğunu belirterek, ''İnsan çok. Ama insanlık kıt. İnsanlık az. Yusufeli de arazisi kıt, insanlığı bol insanların olduğu bir yerdir. Sizlerle hep övündük, gurur duyduk. Bu arazisi kıt olan topraklarda doğmanın şerefini Türkiye'nin dört bir tarafında haykırarak söyledik. Yusufeliliyiz dedik biz'' diye konuştu.

Bugün mutlu olduklarını ama aynı zamanda hüzünlü de olduklarını ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi:

''Bilemiyorum görüşlerime katılıyor musunuz? Yusufelimiz için tarihi bir gün bugün. Çoruh Nehri'ne bir gerdan daha takılıyor. Çoruh'un millet için bir halkayla daha dizginlendiği bir gün. Ülkemiz açısından, ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli bir gün. Çünkü Türkiye cılız bir ülke değil, Türkiye şimdi gürbüz bir ülke, güçlü bir ülke. Sanayisi gelişiyor, enerjiye ihtiyacı var. 'Sular aksın, Türk baksın' anlayışı doğru değil. 'Su akar, Türk bakar' anlayışı geride kaldı. Onun için bu gerdanlar yapılmalı. Bu açıdan sevinçliyiz.''

Hüzünlü olduklarını dile getiren Bakan Çelik, ''Çünkü bu topraklarda hatıralarımız var. Çocukluğumuz buralarda geçti. Bu şehirde, onlarca, yüzlerce değerli kardeşlerimiz yetişti, ilkokolunda, ortaokulunda, lisesinde, bakkal Ahmet'inde, Mehmet'inde hatıralar çok. Bu yönüyle şehrimizin su altında kalması tabii ki bir hüzün oluşturuyor. Ama Yusufeli insanın farkı şudur, ülke menfaatleri benim menfaatlerimle yan yana konunca ayyıldızlı bayrağın menfaatlerini önde tutan halkız biz. O yüzden hüznümüz sevince dönüşüyor'' dedi.

Yusufeli'nin baraj olarak anılacağını kaydeden Bakan Çelik, ''Ama eş zamanlı olarak Sayın Başbakanımızın, Orman ve Su İşleri Bakanımıza talimatı, yanında ben de vardım. 'Çok hızlı, ne kamulaştırmalarda engel istiyorum ne de modern, güzel, barajdan çok önce bitmemiş bir Yusufeli istiyorum. Bitmiş bir Yusufeli istiyorum' diye talimat verdi. İnşallah biz takipçisi olacağız, hep beraber yepyeni, modern, güzel bir Yusufeli'nin, buranın mimarisine, arazisine uygun, güzel bir Yusufeli'nin tekrar gündeme gelmesi, yeniden yapılanmasıyla ilgili ne gerekiyorsa hep beraber, değerli arkadaşlarımızla takipçi olacağız'' diye konuştu.

-''Burada çalıştıracağınız işçi bu topraklardan olmalı''-

Bakan Çelik, yüklenici firma yetkililerine de seslenerek, ''Türkiye'nin en güçlü firmaları, temsilcileri, değerli patronlar. Yusufeli'ni görüyorsunuz, karşısı dağ, önün dağ, arkan dağ. Burada insanlar ekmeğini taştan çıkıyor, doğrudur. Binbir türlü zahmetle çıkartılıyor. Burada çalıştıracağınız işçi bu topraklardan olmalı, başka yerden olamaz. Bunu yapmazsanız, bu dağlar da şikayet eder, yalnız gönüller kırılmaz. O yüzden bu konuyu sizlerle konuştuk, bu tarihi günde, burada da bunu ifade etmeyi görev biliyorum. Bu konunun da takipçisi olacağız'' dedi.

Bakan Çelik, söylenecek, konuşulacak çok şey olduğunu belirterek, ''Ama şunu bilin ki her zaman sizlere kapımız açıktır, her zaman bu bölgedeki vatandaşların sorunlarının takibi boynumuzun borcudur. Temeli hayırlı olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun'' diye konuştu.