BURSA - Sevil S'nin avukatı İnayet Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan müvekkiline, 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile yurt dışı çıkış yasağı verildiğini hatırlattı.

Mahkeme heyetinin, Sevil S. hakkında 10 bin lira güvence parası ile yurt dışı çıkış yasağı tedbirinin adli kontrol cezasına dönüştürülmesine hükmettiğini ifade eden Aksu, Bursa Adalet Sarayı'na gelerek bu parayı yatırdığını bildirdi.
Sevil S'nin, yargılanma sürecinde üniversitedeki eğitime bir dönem katılmadığını dile getiren Aksu, ''Sevil S, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasından dolayı çok mutlu'' dedi.

Aksu, Sevil S'nin yakın bir zamanda birkaç günlüğüne Fransa'ya giderek üniversitedeki kayıt işlemlerini yaptırıp tekrar geri döneceğini belirterek, ''Sevil şu anda ailesiyle birlikte Adana'da. Sevil, yaşadığı onca şeye rağmen Türkiye'ye yerleşip burada gazetecilik yapmayı hedefliyor. Biz de 4. yargı paketiyle durumunun değişmesini bekliyoruz. Ayrıca temyiz için de Yargıtay'a başvuracağız'' diye konuştu.