Başbakan Erdoğan: "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Türkiye'nin gözbebeği olan Türk Hava Kuvvetleri, dosta güven veren, düşmana korku salan caydırıcı gücüyle bölgemizde ve dünyada barışın tesisi için katkı sunmaya devam edecektir"

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türkiye'nin göz bebeği olan Türk Hava Kuvvetlerinin, dosta güven veren, düşmana korku salan caydırıcı gücüyle bölgede ve dünyada barışın tesisi için katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk Hava Kuvvetlerinin, kurulduğu ve teşkilatlandığı günden beri kendini sürekli yenilediğini, katıldığı uluslararası operasyonlarda görevlerini başarıyla yerine getirdiğini belirten Erdoğan, göklerdeki hakimiyetini sürekli genişleten Türk Hava Kuvvetlerinin, envanterine kattığı manevra gücü yüksek hava araçlarıyla, eğitimli, donanımlı askeri ve teknik personeliyle, 100 yılı aşkın tecrübesiyle ay yıldızlı bayrağı tüm dünya semalarında gururla dalgalandırdığını ifade etti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Türkiye'nin göz bebeği olan Türk Hava Kuvvetleri, dosta güven veren, düşmana korku salan caydırıcı gücüyle bölgemizde ve dünyada barışın tesisi için katkı sunmaya devam edecektir. İnanıyorum ki Türk Hava Kuvvetleri, tamamen milli kaynaklarla üreteceğimiz uçaklarla dünyanın en güçlü hava kuvvetleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştıracaktır.

Bu düşüncelerle kuruluş yıl dönümünde Türk Hava Kuvvetlerinin değerli mensuplarını gönülden tebrik ediyor, kendilerine üstün muvaffakıyetler diliyor, bu vesileyle tüm hava şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum."