ANKARA

Ankara'da Mazlum-Der, Özgür-Der ve İHH'nın da aralarında bulunduğu çeşitli STK'ların oluşan " Mısır halkı ile dayanışma platformu"Mısır Büyükelçiliği önünde darbeyi protesto etti.

Yürüyüş sırasında çeşitli pankartlar açan gruptakiler, "Dik dur eğilme, müslümanlar seninle", "Yaşasın Mısır direnişimiz" ve "Mursi üzülme Allah bizimle" sloganları attı. Platform üyeleri, yürüyüşleri sırasında tekbir de getirdi.

Mısır'da ordunun yönetime el koyması, İzmir ve Denizli'de protesto edildi.

İzmir'de, Cuma namazının ardından Konak Meydanı'nda toplanan grup, tekbir getirip, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Direne direne kazanacağız", "Paşaların tankı, yıldıramaz halkı", "Mursi üzülme, ümmek seninle" sloganları attı.

Denizli'de Delikliçınar Meydanında 'Mısır Halkının İradesine Saygı ve Darbelere Hayır' protesto gösterisi düzenlendi.

Bartın'da da Özgür-Der İl Temsilcisi Mustafa Şuayip Mekeç, Hükümet Caddesi Arap Cami önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da meşru seçimlerle iktidara gelmiş bir yönetimin darbeyle alaşağı edildiğini, bunun Mısır halkının özgür iradesine vurulmuş darbe olduğunu söyledi.

Diyarbakır ve Bingöl'de cuma namazının ardından bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto ederek Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek verdi.

Afyonkarahisar'da sivil toplum örgütleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına, yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Sivas, Malatya, Erzurum ve Elazığ'da, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için gösteri düzenlendi.

Şanlıurfa, Ağrı, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını kınadı.

Bursa'da da faaliyet gösteren 70'i aşkın sivil toplum örgütünün mensupları, cuma namazının ardından toplanarak Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, Konya'da cuma namazı sonrası, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek eylemi düzenledi.