PARİS

Avrupa Konseyi'nin Türkiye'nin güneydoğusunda son aylarda yaşanan olaylarla ilgili toplantı talep etmesi sonucu Avrupalı milletvekilleriyle görüşen AK Parti Adana Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı Talip Küçükcan, terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonların batıda yanlış aktarıldığını dile getirerek, "Avrupa'da Türkiye'ye yönelik bilgi kirliliği var" dedi.

Avrupa Konseyi'nin "izleme sonrası diyalog süreci" çerçevesinde güneydoğudaki durumu görüşme talebi üzerine Konsey'in Paris'teki binasında Avrupalı milletvekillere PKK'ya karşı operasyonları Türkiye'nin gözünden anlatan Küçükcan ve bu görüşme kapsamında özel sunum yapması için davet edilen İçişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"Terör örgütüyle mücadelemizin gerekçelerini anlattık"

PKK'nın geçtiğimiz haziran ayında 2013'te ilan ettiği ateşkesi bitirmesi sonucu düzenlenen operasyonların nicelik ve nitelikleriyle ilgili AKPM milletvekillerine bilgi verildiğini belirten Tekinarslan, "Terör örgütüyle mücadelemizin gerekçelerini ve mücadele yaklaşımlarımızı anlattık. Bu kapsamda çözüm sürecinin PKK tarafından nasıl istismar edildiğini, terörist temini ve silah teslimatının hangi seviyeye çıktığını, örgütün barışa değil kanlı bir savaşa şartlanmış olduğunu aktardık" ifadelerini kullandı.

 "Yaşananları tek tek Avrupalı milletvekillerine anlatmamız gerekiyor"

Türkiye'ye yönelik bilgi kirliliğini azaltmak için en iyi yöntemin bu tür birebir toplantılar olduğunu ifade eden Küçükcan, "Bu daha başlangıç. Türkiye'nin tezini anlatmak için, ülkemizde yaşananları tek tek Avrupalı milletvekillerine anlatmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.