ANKARA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, birlik ve beraberliğe kast edilen kanlı saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti. Palandöken, "Bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin asıl amacı, askerimizi, polisimizi şehit ederek, şiddeti büyük şehirlerde yayarak ve kamu malına zarar vererek kaos ortamı yaratarak kardeşi kardeşe kırdırmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken ayrıca, halkın soğukkanlılığını koruması gerektiği uyarısında bulundu.

"Güvenlik kuvvetlerimizin sonuna kadar arkasındayız"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise dün askerlerin, bugün de polislerin şehit düştüğünü anımsatarak, terörü şiddetle lanetlediklerini bildirdi.

Birbiri ardına gelen hain saldırıların ve şehit haberlerinin milleti derinden yaraladığına işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Yeter artık. Daha dün 16 asker, 2 polis şehit vermişken, bugün de Iğdır'da polislerimizin şehit düşmesini şiddetle lanetliyoruz. Birlik, beraberliğimiz ve bütünlüğümüze yönelik bu saldırılar acilen durdurulmalı. Devletimizin otoritesi her noktada tesis edilmeli, güvenlik eksiksiz sağlanmalı. Millet olarak güvenlik kuvvetlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Yılmayacağız. Bu saldırıları düzenleyenlerin hedeflerine ulaşmalarını engelleyeceğiz."

Türkiye Müteahhitler Birliğince yapılan açıklamada ise son dönemde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıların derin üzüntüye neden olduğu belirtildi. Açıklamada, "Şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye'nin en büyük gücüdür. Ülkemizin huzur ve barış ortamına en kısa zamanda yeniden kavuşmasını teminen tüm yetkili ve ilgililerin birlik ve beraberlik içerisinde üzerlerine düşen görevleri gecikmeden yerine getirmelerini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Artık bu son olsun"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Dağlıca'nın ardından Iğdır'da düzenlenen saldırıda polislerin şehit olmasının yürekleri dağladığını kaydetti. Kaynağı ve hedefi ne olursa olsun her türlü terörü lanetlediklerinin altını çizen Bezci, terörü körükleyen ve terörden beslenenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşanan saldırıların, terör örgütünün Çözüm Süreci'ni barışa değil savaşa hazırlık yaparak geçirdiğinin işareti olduğunu ifade ettiği açıklamasında, "Bu ülkenin gençleri, vatandaşları, ailelerinin gözbebekleri kahpece saldırılarla katlediliyor. Bu toprakta barış ve kardeşlikten değil de kin ve nefretten beslenenleri sağduyuya davet ediyorum. Tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyor ve 'artık bu son olsun' diyorum" görüşüne yer verdi.

"Sağduyu ve hassasiyet Türkiye'nin en büyük gücüdür"

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu acılı ve zor günlerde, vatandaşlarımızın sabırlı ve sağduyulu davranarak, terör, şiddet ve kaostan sonuç bekleyenlerin planlarını akamete uğratmalarını temenni ediyoruz."

ATB Yönetim Kurulunca terör, teröristler, terör eylemleri ve terörden medet umanlar lanetlendi, şehitlere Allah'tan rahmet ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet dilendi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince de hain saldırıda şehit düşen kahraman Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi. Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu vurgulayan Hacıince, "Askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine karşı yapılan menfur saldırıları nefret ve lanetle kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.