ŞANLIURFA - Bölgedeki önemli merkezlerin kontrolünü eline geçiren Özgür Suriye Ordusu'na yönelik hava destekli operasyonda 6. güne girildi. Gece boyunca aralıklarla devam eden çatışmaların ardından sabah da top sesleri duyuldu. Ordu birliklerinin Rasulayn'ın güneyindeki bazı noktaları bombaladığı öğrenildi.

Suriye Ordusu'na ait helikopterin sabah yaptığı keşif uçuşunun ardından bir savaş uçağı, Rasulayn'ın batısındaki iki farklı bölgeye 4 bomba bıraktı. Sınırdaki Ceylanpınar ilçesinden de görülebilen bombardıman sırasında şiddetli bir patama sesi duyuldu ve bölgeden dumanlar yükseldi.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler, patlamanın ardından uçaksavarlarla karşılık verdi. Çatışma seslerinin yoğunlaştığı bölgede güvenlik önlemlerinin de artırıldığı görüldü.

Sınırın karşı tarafındaki bombardıman nedeniyle hafta başına kadar eğitime ara verilen Ceylanpınar ilçesinde tedirginlik yaşayan vatandaşlar ise gelişmeleri sınır hattına yakın yerlerden izliyor. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarda ise vatandaşların sınır hattından uzak durmaları konusunda uyarılıyor.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de bugün bölge milletvekilleriyle olaylardan etkilenen sınır bölgesindeki Ceylanpınar'ı ziyaret edip incelemelerde bulunacağı bildirildi.