BURSA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifini hatırlıyorum. O da yüzmeyi, yüzme öğrenmeyi tavsiye ediyor. Aynı zamanda biniciliği ve atıcılğı da tavsiye ediyor. Atıcılık, laf atmak değil yani ok atmayı tavsiye ediyor" dedi.

Arınç, Osmangazi Belediyesinin yaptırdığı Demirtaş Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 4 milyon lira maliyetli tesisin kente hayırlı olmasını diledi.

Yüzmenin boyun ve bel fıtığına iyi geldiğini ve doktorlar tarafından tavsiye edildiğini belirten Arınç, "Haftada en az 3 ya da olmazsa 2 defa, 1 defa yüzmenin bütün vucüda iyi geldiğini, omurilikten başlayarak iskelet sistemine faydalı olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Arınç, başka rahatsızlıklar için de yüzmenin tavsiye edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ben Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifini hatırlıyorum. O da yüzmeyi, yüzme öğrenmeyi tavsiye ediyor. Aynı zamanda biniciliği ve atıcılğı da tavsiye ediyor. Atıcılık, laf atmak değil yani ok atmayı tavsiye ediyor. Bugün, pek çok spor dalında Peygamber Efendimizin tavsiyelerine uymak zorundayız çünkü 'spor' dediğimizde hem insana bedenen faydalı hem de yarışmayı, ahlaklı olmayı tavsiye eden bir dal olarak bilmeliyiz."

Dün Karacabey ilçesinde Ulucamii'yi açarken yağmur duası yapıldığını ve bu duaya katılmak gerektiğini söylediğini hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim gibi günahkar dillerden çıkacak duanın pek fazla faydası olmaz da orada çok masum, güzel, küçük çocuklar vardı, O çocukları teşvik ettik. 'Ya Rab, bizi rahmetsiz bırakma, yağmurdan mahrum etme' dedik. Sanki tutacak gibi. İnşallah belki bugün, belki yarın şu rahmete, şu yağmurlara kavuşuruz. Mahsullerimiz de insanımız da büyük bir mahrumiyet içine girmesin. Allah dilerseniz veriyor. Sizin dualarınız, sizin ağızlarınız makbuldür. İnşallah siz de rahmet için dua edin ve bekleyin."

Konuşmasının ardından "Temiz Havuz Sertifikası"nı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a veren Arınç, Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti milletvekilleriyle havuzun açılış kurdelesini kesti.