ANKARA

Güvenlik güçleri, Siirt ve Şırnak arasındaki Yazlıca Dağı'nda 40 santimetre kar, sıfırın altında 18 dereceye rağmen, yürüttükleri operasyonla teröristlere ait üç büyük sığınağı imha etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, kar yağışı ve zorlu şartlara rağmen, terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla, "kış süresince hayatlarını fazla riske atmadan bu süreyi dağlarda barınarak geçirmeyi, baharla yeniden il ve ilçelere inmeyi" planlayan teröristlere karşı, Siirt ve Şırnak arasındaki Yazlıca Dağı'nın Akmeşe ve Kurt Deresi bölgelerinde operasyon düzenlendi. 

"Şehit Piyade Uzman Çavuş Kürşat Güneş Operasyonu" adı verilen harekata 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt  Jandarma Komutanlığı unsurları katıldı.

Komandolar, hava sıcaklığının sıfırın altında 18 derece ve 40 santimetre kara rağmen bölgeye yaya olarak sızma harekatı gerçekleştirdi. Bölgede iki gün boyunca aralıksız süren teröristleri bulmaya yönelik aramalarda üç büyük sığınak tespit edildi.

Mağaralarda 80 kilogram un, 50 kilogram küp şeker, 40 kilogram makarna, 15 kilogram tahin helvası gibi gıda maddeleri ele geçirildi. Bulunan malzemeler imha edilirken, zor hava ve arazi koşullarında temas aramasını tamamlayan birlikler üs bölgelerine döndü.