ANTALYA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Değerlendirme Toplantısı" Antalya'da Topkapı Palace'da yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, toplantıda yaptığı konuşmada TEOG sınavında bazı poşetlerde soru kitapçıklarının eksik çıktığını ve bunun elle paketleme yapılmasından kaynaklandığını belirterek "İnşallah nisandaki sınavda ÖSYM'de olduğu gibi kitapçıkların otomatik paketlenmesini sağlayacağız. Böylece inşallah bu tür aksaklıklar daha da azalmış olacak" diye konuştu.

Dershanelerin dönüşümü konusunun bugünlerde medyada ve kamuoyunda çokça tartışıldığını da anımsatan Bakan Avcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşin getirilmek istendiği siyasi boyutlar sizi üzmesin. Biz meseleye önce eğitimciler olarak bakmak durumundayız. Eğitim açısından baktığımız zaman herkes için çok yararlı, çok verimli bir süreç olacağını düşünüyoruz. Buna samimiyetle inanıyoruz. Yeter ki iyi planlayalım ve bu alanda faaliyet gösteren hiç kimseyi mağdur etmeyecek bir altyapı üzerinde duralım. Bunu yaptığımız zaman emin olun 2-3 sene içerisinde bugün bizi çok farklı şekilde eleştirenler de yapılan işten memnun olacak ve bu tür eleştirilerin de çok da haklı olmadığını, o gün kendileri söyleyecektir. O güne kadar biz işi katiyen siyasi retoriğe kurban etmeden, eğitim çerçevesinde 'biz işimizi en iyi nasıl yapabiliriz' sorusuna cevap bulmak üzere çalışmalarımızı sürdürelim."