İbadetlerin sahih olması için yerine getirilmesi farz olan bir takım fiiller vardır. Bildiğimiz üzere abdestin farzlarından birisi de ayakları yıkamaktır. Yani ayaklar yıkanamadığı taktirde abdest sahih olmamaktadır.

Ancak kullarına karşı sonsuz merhamet sahibi olan Allah-u Teala ibadetler hususunda bir takım kolaylıklar vermiştir. Bunlardan birisi de abdest konusunda mest üzerine yapılan meshtir.

Abdest alındıktan sonra giyilen mestin üzerine, aradan bir günlük süre geçene kadar mesh yapmak suretiyle alınan abdest sahih olmaktadır. Mest üzerine mesh dört mezhepte de caizdir. Mest üzerine meshle ilgili hadisi şerifler Buhari ve Müslim olmak üzere sahih hadis kitaplarında mevcuttur.

Mestin sahih olmasını gerektiren bazı hususlar vardır. Mest içerisine su geçirmemelidir ve destek olmadan kendi başına ayakta durabilecek şekilde olmalıdır. Parmak uçlarından başlayarak topuklar da dahil olmak üzere ayağı kaplamalıdır.

Piyasada yaygın olarak kullanılan klasik mestler tüm bu özellikleri içersinde barındırmaktadır. Ancak mest giyileceği zaman ona uygun ayakkabı temin etmek ve ayakkabı numarasını büyütmek ihtiyacı da hissedilmektedir.Son yıllarda ise klasik mestin yerini almaya başlayan eshel çorap mest görüyoruz. Eshel çorap mest pratiklik ve kolay kullanım bakımından klasik meste göre farklı bir üründür. Mestin sahih olması için gerekli olan tüm hususlara sahiptir. Eshel çorap mest kullanıcısının ayakkabı numarasını büyütmesine veya özel ayakkabı temin etmesine gerek yoktur. Ayrıca farklı renk seçenekleri de mevcuttur.

Eshel çorap mest ileri teknoloji kullanılarak üretilmektedir. Ürünün üzerinde mikro gözenekler mevcuttur. Bu sayede içeriye su geçirmediği gibi hava alabilmekte ve teri dışarı atabilmektedir. Eshel çorap mestler iç yüzeyi pamuktan imal edilmektedir ve ayağı oldukça rahat tutmaktadır. Ürün her ortamda kolayca kullanılabilecek özelliktedir. Dışarıdan bakıldığında görüntüsü çorap gibidir.

Eshel mest fıkhen uygundur. Bu hususta ulemanın fetvaları mevcuttur. Ürün siparişi için 0212 631 31 11 numaralı telefonu arayabilir, http://www.eshel-corapmest.com adresinde mest çorapları bulabilirsiniz.